Att resa lätt

Inte en onödig grej ska med. Min uppfattning är att man ofta behöver mindre än man tror när man ska ge sig ut. Idag har jag kollat ultralätta liggunderlag, bl.a. Exped, på Naturkompaniet. Det väger bara 390 g och blir inte högre än 20 cm ihoprullad. Som en läskflaska. Med ett sånt skulle jag spara en massa utrymme till annat. Jämfört med det ligunderlag jag hade sist så kanske det här är en tredjedel så stort. Det blir nog ett sånt. Sist jag var ute var min touringväska helt överfull. Det ska helst undvikas nu även om jag ska ta med mig tält också. Sovsäcken är hyfsat liten även om det finns mindre att få tag på.

Karta måste också fixas. Och tyvärr har inte förkylningen släppt taget, trots stort intag av ingefära. Det vore ju himla sorgligt att behöva ställa in för en långdragen förkylnings skull. Då börjar jag nog att lipa.

/DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *