Brompton + tåg till Uppsala

Då har min tredje anställning som sångpedagog på Studiefrämjandet i Uppsala kommit igång, så det blir ett himla farande hit och dit. Men tack vare min lilla Brompton så underlättas Uppsalaresan avsevärt. Det är 2,5 km till T-centralen från där vi bor i Vasastan och sen ytterligare 3-4 km från centralstation i Uppsala till min arbetsplats. Med kollektivtrafik och Uppsalapendeln skulle det bli promenad 10 min + tunnelbana 5 min + pendel 40 min + lokalbuss 25 min = 1,20 h. Med cykeln blir det 8 min till T-centralen 40 min med pendel och ytterligare 12 min med cykel sista biten = 1 timme blankt. Tur och retur per dag sparar jag 40 min och det är två arbetsdar i veckan så alltså 80 min restid i veckan. Eller med andra ord lika snabbt som det skulle ta att köra till Uppsala med bil.

Sen kan man börja räkna på hur lång tid det tar innan cykeln är betald. Men det blir lite kosing varje dag för uteblivna kostnader för SL-biljetter och för lokalbussen i Uppsala. Kanske ca. 100:-/dag. Och en Brompton kostar ca 9-10 tusen så på ca 100 arbetsdagar så är den pröjsad.

Passar perfekt i facket för resväskor på tåget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *