SJs miljardsatsningar omfattar inte möjligheten att ta med sin cykel

SJ ska totalrenovera sina tåg för flera miljarder och kallar det för den största satsningen på 150 år, men några multifunktionsutrymmen för bl.a. cyklar – vill man inte ha.

Nej till det här, hälsar SJ

Efter tre mail till SJs kundtjänst fick jag till slut svar:

Hej Är nyfiken på om SJs nypresenterade satsningar rörande omfattande renoveringar av SJ2000-tågen, öppnar upp för möjligheten att kunna ta med sin cykel på tågen. Kan du inte svara på detta, hänvisa mig gärna till nån som kan. Mvh David Sennerstrand

Svar

Tack för att du har kontaktat oss.

Tyvärr finns inga planer på det med i den nya renoveringsplanen. Du kan idag ta med din cykel ombord om den är nedmonterad och transporteras i en cykelväska.

Med vänliga hälsningarSJ ABJesper Axelsson


Vad kan man då göra som cyklist om man har lite svårt att förstå själva problemet i att skapa mångsidiga och smarta utrymmen med plats för både cyklar och annat skrymmande bagage?


Om man har svårt att förstå varför man väljer att inte vässa fördelarna med att resa med tåg gentemot bil/flyg, ytterligare.

 

För många skulle det vara oerhört praktiskt att ha möjligheten att kunna cykla både före- och efter tågresan. Ett modernt sätt att resa som ligger helt i tiden.


Det som de flesta övriga EU-invånare (plus Norge) ser som en självklarhet verkar, enligt SJ, vara totalt ogenomförbart i Sverige. Ska det vara så svårt?


SJ vägrar lyssna till direktiv och visioner från europaparlamentet om att skapa ett system för hållbart resande där det ska vara helt givet (och t.o.m. uppmuntras) att kunna ta med sig sin cykel på tåget.


Vad kan man då, som liten människa mot stora starka SJ, göra om man inte är helt nöjd med detta?


Ja man kan ju till exempel lyfta luren och ringa SJs huvudkontor 010-7516000 och fråga hur de har tänkt.

 

Det ska jag.

 

/DS

 

2 reaktioner till “SJs miljardsatsningar omfattar inte möjligheten att ta med sin cykel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *