Genom mitt frilansande liv har jag mer eller mindre tagit mig fram med cykel kombinerat med tåg.

Det mynnade till slut ut i en standup-föreläsning med syftet att peppa, så många som möjligt, till att använda planetens mest geniala fordon så mycket det bara går.

Cykla – En standupföreläsning

Efter mer än femtio framträdanden, runt om i landet, är jag mer inspirerad än någonsin att genom mina egna historier, och genom att sprida de nästan magiska hälsoeffekter och miljövinster, som trampandet erbjuder – få folk att cykla mer.

Min stand up-föreläsning Om konsten att leva utan bil har jag bland annat uppträtt med på Kretsloppsveckan i Borås, Cykelfrämjandets årskongress, Europeiska trafikantveckan i Kungsör, Energiting Sydost, Cykelforum Luleå, Cykelns dag i Linköping,  Sörmlands Cykelting, Helsingborgs Stadsbibliotek och på Kulturakademin i Motala.

”Riktigt bra och rolig!” Anna Bergfors, Eskilstuna kommuns mobilitetsgrupp

Om att gå från att fullständigt avguda feta macho-fordon till att bli handlöst förälskad i planetens mest sympatiska, nyttiga och anspråkslösa transportmedel – cykeln. Och om hur drygt, prövande och otroligt vackert det kan vara att jobbpendla som billös frilansare med jobben långt ifrån närmaste järnvägsstation. 

https://www.youtube.com/embed/pw04TMuYEZY?feature=oembedMiljöföreläsning med mycket humor!

”Bra jobbat igår! Det såg ut som att de som var där var mycket nöjda.” Evelina Persson Energi- och klimatrådgivare i Kungsör

”…eftersom du gjorde en så himla bra presentation undrar vi om du skulle va intresserad av att komma hit en gång till?” Jenni Lehto Energi- och klimatrådgivare i Borås

”Tack för i lördags, det blev ett uppskattat inslag!” Helena Lindvall Projektledare hållbart resande i Luleå

Motala Kulturakademin 2020. Foto Anneli Stolt.

Rör sig i gränslandet mellan standUp, föreläsning och monolog. Passar till exempel perfekt för att bryta av med ett roligt inslag (35-45 min) på konferenser med miljö och hållbarhetstema och liknande.