CYKLA – en standup-föreläsning om hållbart resande

Genom mitt frilansande liv har jag, så gott som alltid, tagit mig fram med cykel kombinerat med tåg (den multimodala resekonstarten).

Det mynnade till slut ut i en standup-föreläsning med syftet att peppa, så många som möjligt, till att använda planetens mest geniala fordon så mycket det bara går.

CYKLA (f.d Konsten att leva utan bil)

Efter mer än femtio framträdanden, runt om i landet (och sedan 2024 några i Finland), är jag mer inspirerad än någonsin att fortsätta med detta projekt, som jag älskar att göra.

Min stand up-föreläsning CYKLA (eller ”Konsten att leva utan bil” som jag tidigare kallat den) har jag bland annat uppträtt med på: Kretsloppsveckan i Borås, Cykelfrämjandets årskongress, Europeiska trafikantveckan i Kungsör, Energiting Sydost, Cykelforum Luleå, Cykelns dag i Linköping,  Sörmlands Cykelting, Helsingborgs Stadsbibliotek, Kulturakademin i Motala och som ett inslag i Pigga Pedister-projektet 2024 i Kronoby (Finland).

Bra jobbat igår! Det såg ut som att de som var där var mycket nöjda.” Evelina Persson Energi- och klimatrådgivare i Kungsör

…eftersom du gjorde en så himla bra presentation undrar vi om du skulle va intresserad av att komma hit en gång till?” Jenni Lehto Energi- och klimatrådgivare i Borås

”Riktigt bra och rolig!” Anna Bergfors, Eskilstuna kommuns mobilitetsgrupp

Om att gå från att fullständigt avguda feta macho-fordon till att bli handlöst förälskad i planetens mest sympatiska, nyttiga och anspråkslösa transportmedel – cykeln. Och om hur drygt, prövande och otroligt vackert det kan vara att pendla som billös frilansare med jobben långt ifrån närmaste järnvägsstation. 

Rör sig i gränslandet mellan standUp, föreläsning och monolog. Passar till exempel perfekt för att bryta av med ett roligt inslag (25-45 min) på konferenser med miljö och hållbarhetstema, personalfest och liknande. Och ja, du kan lita på att jag garanterat tar mig till er helt utan bil och delvis på cykel (🚲+🚂 😉).

Hoppas vi ses! David Sennerstrand

Boka/fråga: d.sennerstrand@gmail.com