SMS:a inte, RING!

Publicerat

Är det så att det har blivit helt ute att ringa upp?

Tycker du kanske att det är en aning påträngande om någon ringer spontant, utan att först kolla av med ett sms om det är läge för en pratstund?

Då måste man ju kommunicera just precis här och nu. Man kan inte, som vid sms, svara lite senare när (och om) man får tid och lust. 

Att texta är onekligen smidigt och bekvämt och man ger mottagaren ett sympatiskt svängrum att svara när hen får en lucka.

Men vill du få någon till något. En ny kontakt som du inte känner. Till exempel göra en deal, presentera en idé eller få komma på en anställningsintervju – SMS:a inte, ring upp! 

Din röst kommer alltid vara överlägsen det skrivna ordet när det kommer till att knyta nya personliga kontakter.

Det personliga mötet är förstås på en ohotad första plats. Men är det inte läge för ett sådant, se till att åtminstone ge dig själv chansen att använda ditt mest slagkraftiga verktyg för kommunikation, din röst.

Nu kanske det oftast står i ansökan för den tjänst du söker att ansökningar bara tas emot skriftligt, tänker du. Tips! Läs noga igenom ansökan och hitta en otydlighet som du behöver få svar på. Det finns alltid otydligheter.

Vilket sammanhang saken än gäller så var lite kreativ och kom på en anledning att lyfta luren.

Det vinner du på, jag lovar!