Relaxator – instruktioner och tips

Relaxtatorn är en lika enkel som smart grej för att träna den så viktiga diafragma-andningen. Många av mina elever älskar den och berättar entusiastiskt att andningsträningen verkligen blir av eftersom relaxatorn är så användarvänlig. Har även börjat dela ut dem till deltagare i mina workshops. Den verkar gå hem även där efter att deltagarna fått fnissa av sig lite över att som vuxen oväntat fått nåt napp-liknande i munnen 👶☺️.

Att träna motståndsandning ger bland annat avstressande effekter och är bra för rösten eftersom du kommer ner med andningen och tränar diafragman.

Relaxatorn – mindre stress, bättre röst.

Instruktioner

  1. Ställ in motståndet på 3-4 (eller vad som känns bra) och för in Relaxatorn i munnen.
  2. Låt den vila mellan mjuka avspända läppar. Bit inte ihop så att du spänner käkarna.
  3. Andas långsamt in genom näsan så att magen och nedre delen av revbenen utvidgas en aning.
  4. Andas långsamt ut genom Relaxatorn, utandningen ska vara längre en inandningen för bästa effekt.

Vanliga fel!

  • Forcerad utandning, blåser på med för hårt lufttryck i Relaxatorn.
  • Överdrivet luftintag så att magen står ut som blåsbälg vilket inte är meningen.Tanken är att det ska kännas avslappnande, skönt och prestations-befriat.
  • Relaxatorn är inställd på för mycket eller för lite motstånd.

Övningsförslag: 15-30 min dagligen. Till exempel: framför Tv:n, datorn, när du kör bil, diskar eller håller på med mobilen. Om du blir yr (vilket är vanligt i början), ta en paus och fortsätt senare.

Också supereffektiv att använda vid behov när du känner dig stressad och behöver aktivera ditt lugn och ro-system. På Medveten Andning kan du fördjupa dig i Relaxatorns alla användningsområden och hur och varför den fungerar.