Så får du med en tolvåring på cykelsemester

Började på detta inlägg förra sommaren, men fick lägga ner eftersom jag inte lyckades få tummen ur då. Det vill säga att få med min dotter Bella på cykelsemester. Det blev aldrig av. Det är alltid en mindre kamp som ska utkämpas.

Planen var att locka med den multimodala resekonstarten. Att inte vara tvungen att cykla hela tiden. Att ha friheten att välja transportmedel lite hur man själv vill, vilket mina två Brompton faktiskt möjliggör.

Men denna sommaren har det blivit av. Yes!

Vi har: till, längs med, och från Göta Kanal kombinerat cyklingen med: tåg, buss, båt (över en sjö under Kanal-cyklingen) och faktiskt även…bil.

Ovanlig kombo här – bil och cykel.

Eftersom tågtrafiken denna sommar hamnat på nån ny slags lägstanivå gällande förseningar, inställda tåg, gravt överprisade biljetter så fanns inget annat alternativ. Målet var Göteborg och en dag på Liseberg för att peppa dottern lite extra. För att slippa bila runt i stan parkerade vi vid Delsjömotet och cyklade sista biten till hotellet inne i stan.

Tidigare har vi cyklat max 7 km tillsammans. Efter denna sommar har vi cyklat 7 mil på en och samma dag.

Ju mer jag använder hopfällbar cykel till olika semesterformer blir det mer och mer otänkbart att använda sig av en standardhoj.

Hur gör man liksom?

/DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *