Sitter på tåget och längtar

Sitter på tåget och längtar

Efter ännu en lång arbetsdag sitter jag nu på tåget, på väg hem från Uppsala. Två mils cyklande blir det varje onsdag. Tänker inte redogöra för turerna med tåg och cykel, som jag gör varje onsdag, men för nytillkomna läsare: här.

Längtar till sommarens fällcykelluff. Längtar till Holland. Tror att jag kommer bli kär. VÄRLDENS CYKELNATION NR 1. Har fått information om att Groningen (bilden) – den staden jag ankommer till, efter tågresan genom Tyskland, lär vara en cykelstad utan motsvarighet. 50% av alla transporter sker med cykel. Vilken underbar stad det måste vara.

Först ett par dagars cykling från Köpenham ner till Rödby. Sen färjan över och tåg genom tyskland. Jag lär vara i Holland dag 3, kanske redan på mogonen om jag hittar ett nattåg. Stannar nog ett tag och fotar cykelliv i Groningen för att sen fortsätta, på cykel, ner till Amsterdam. Jag förväntar mig superbra cykelinfrastruktur hela vägen. Vi träffade en familj för ett tag sedan, som bott länge i Holland, de blåste upp mina förväntningar ganska så rejält.

Förra cykelsemestern, Vetlanda – Köpenhamn, packade jag med mig för mycket. Nu kommer det att bli en cykel-tåg-semester i minimalismens tecken. Eftersom varken Danmark eller Holland har någon allemansrätt så skippar jag tältet denna gång. Säger också nej tack till campingplats. Inte min stil. Det möjliggör en riktigt lätt packing. Om jag mins rätt hamnade jag på 10 – 11 kg packning sist – plus vatten. Nu får det räcka med 4 – 5 kg och en påse tvättmedel. Finns ju tvättmöjligheter på en del övernattningsställen.

För mycket packning sist
En Kånken och en Carradice – mer behövs inte

 

Det är inte helt spikat men det lutar åt avfärd i slutet av juni. Det är en ynnest, man har som lärare, att vara ledig hela sommaren. Sommaren 2013 fortsätter jag sen från Amsterdam. Vart vet jag inte än men det kanske har blivit ett jordevarv tills jag är sextiofem.

Sen lär jag väl börja om från början igen.

/DS

 

2 svar på ”Sitter på tåget och längtar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *