2 mil tar 1 tim och 30 min med kollektivtrafik och 45 min med cykel

06:22
Fattar inte varför jag skriver, det är ju sjukt tidigt, men jag är ute och multimodalar och då bara måste jag berätta om det. Det är mitt kall. Somliga skulle tycka synd om en som fått ett sådant multimodalt kall, men den personen är bara oupplyst och allmänt vilse i livet. Multimodalitet handlar om frihet och känslan av rörlighet. Livselixir kan man också kalla det.
 
Sitter på SJ2000 mot Köpenhamn. Skulle gärna följt med hela vägen till världens cykelhuvudstad och supit i mig lite välbehövd cykelkultur, men jag ska av i Mjölby (08:14) för att sen ta mig vidare till teatern i Vadstena.
 
Sträckan Sthlm-Mjölby tar bara 1 tim och 52 min (230 km), men sen är de två sista milen bra mycket drygare.
 
Använder jag kollektiva färdmedel kommer jag till Vadstena 09:43. Tvåmilasträckan, Mjölby-Vadstena, tar inklusive väntetider och ett byte, ca 1 tim och 30 min. Nästan lika lång tid som den tjugotre mil långa sträckan mellan Stockholm och Mjölby.
 
Det är inte ett alternativ för mig.
 
Min vikcykel är självklart med och med den börjar jag cykla 10 sekunder efter ankomst Mjölby och är i Vadstena prick 09:00 (45 min) då repet börjar.
 
Premiär nästa helg, vi är under tidspress, så varje repad minut är av yttersta vikt.
 
Nu ska jag sova.
 

I vagn 7 där jag sitter, på SJ2000, finns faktiskt rätt mycket packplats. Rekommenderas att ta sikte på om man har mycket bagage.

/DS

 

6 svar på ”2 mil tar 1 tim och 30 min med kollektivtrafik och 45 min med cykel”

  1. Hur står sig hastigheten med en brompton jämfört med en mer ”vanlig” enkel cykel ex hybrid? Tänker över sträckan 1-3 mil blandad grus/asfalt? Hur är den att framföra på grusväg? Tack för en riktigt bra blogg!!

    1. Har kört med min fullstora vikcykel Montague (hybrid) som är riktigt snabb på samma sträcka. Har inte klockat men upplever att skillnaden i tid är knappt märkbar. Upp till 3 mil handlar det nog bara om ett par minuter i skillnad. Andra har samma erfarnhet har jag läst på vikcykel-forum. Kul att du gillar min blogg!

  2. Har du genom osande predikan omvänt personalen i garderoben till den rätta läran så vi får lämna in våra Bromptons om vi kommer och tittar på föreställningen?

    1. Nekas en Brompton garderoben på Vadstena nya teater lägger jag in mitt veto alternativt slutar omgående:)

    1. I snitt ja, ibland 40. Det är nedför på ditvägen. 45 min är mitt rekord och då står jag på rejält. Sen finns det en chans att jag kryddat inlägget med dra av ett par minuter om jag känner mig själv rätt:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *