Aningen för tung ibland

HopfällbartSkapad av David ons, juni 16, 2010 23:52:06
Min Brompton väger lite drygt 11 kg. Snudd på 11,5. Ett par kg lättare hade underlättat i en del situationer. Om man köper en 2 växlad titanium-variant, så kommer man ner till 9,8 kg. Men då får man betala ca 6000:- mer. Och då är man ändå inte nere i 2 kg under en 3 växlad standard. Så frågan blir om det är värt pengarna. Förmodligen inte, även om jag själv inte blir förvånad om jag nån gång i framtiden langar upp sex tusen extra för att få ner vikten en aning.

Eftersom jag alltid tar den med på tåg så får jag ofta bära den mellan perongerna vid tågbyten. Och ska jag gå från perong 1 till 6, så tar man gärna nån paus och sätter ned cykeln. Att dra cykeln på dom små hjulen, likt resväskeprincipen, funkar bara i varuhus och på liknande underlag. Minsta ojämnhet och det skiter sig.

Men inte längre. Nu har jag installerat ”Eazy wheels”, på min cykel. Man byter helt enkelt ut dom små hjulen till större som funkar mycket bättre, på fler underlag. Min variant är att dra upp sadeln och skjuta cykeln framför mig. Hur smidigt som helst när man lärt sig tekniken. Detta kommer bli perfekt till tågbyten och säkert också vid andra tillfällen.

3 svar på ””

  1. Liksom du gillar jag bidelr med cyklar. Inte blir de se4mre av att de4r finns vackra mattor ockse5 ;)Min lf6rdag ge5r e5t att packa resve4skorna med be5de prylar och kle4der inff6r resan till Portugal imorgon ff6rmiddag. Men sf6ndag eftermiddag re4knar jag med att sitta i lugn och ro och titta ut f6ver Atlanten. Kanske med ett glas iskallt Vinho Verde.Lycka till med dina inkf6p och njut av premie4rturen pe5 cykel. Jag gjorde min ige5r. Det var he4rligt!Kram Ninni

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *