Äntligen är datorn tillbaka så nu ska här bloggas

Nu ska det bloggas järnet igen. Min mac är efter två veckor på verkstan tillbaka igen. Skärmen är bytt. Om garantin varit passerad så hade kalaset gått på ungefär så mycket som en ny dator kostar. Hoppas att den håller ett tag nu, jag har haft himla otur med laptops genom åren.

Läste förresten idag att Apple klarar miljökraven hyfsat enligt en undersökning av Greenpeace. Ni hittar hela rapporten som en pdf här Nintendo och Microsoft ligger sämst till av dom större elektronikföretagen. Jag som äger ett Nintendo Wii och diggar TV-spel. Sony playstation är ett bättre miljöval. Nokia och Sony ericsson är det bästa, men tyvärr tillverkar ju inte dom TV-spel.

Min Brompton har fått nya däck, kedja och bromsklossar. Allt var utslitet och nu är den en fröjd att cykla på igen. Däcken är numera ett par schwalbe marathon. Lite kraftigare med kevlar som ska vara punkteringsfria. Dom väger lite mer än Bromptons orginal (ca 150 gram) men greppar bättre. Det sved ändå lite att lägga på mer vikt men jag ångrar mig inte hittills med tanke på mycket cykling på hala höstlövstäckta cykelvägar. Dom små mojängerna som låser lederna från Brompfication.com funkar också dom utmärkt (se tidigare inlägg). Dom är bättre, snyggare och mer funktionella. Värda 600:-? Ja, jag tror det. Cykeln känns lite exklusivare nu.

På lådcykelfronten har det också hänt en del. Bror min har fått en tur genom stan vilket uppskattades. Det har körts skräp och lite annat. Jag har även träffat min granne Kalle som snickrar på en artikel om lådcyklar där jag har den äran att medverka. Kalle äger själv en trehjulig modell av märket Bella Bike som han skjutsar sina knoddar i. Trevligt med grannar som intresserar sig för lådcyklar. Det kan snart tänkas att det kommer ett gästinlägg signerat Kalle på denna blogg, vilket jag ser fram emot.

En ny videokamera har vi skaffat, så kvalitén på framtida filmklipp på bloggen kommer att höjas avsevärt. Full HD ska det va så här ska dokumenteras cykelutflykter i bästa skärpa.

livutanbil.se börjar närma sig 5000 besök. Det är ca. 1000 i månaden i snitt vilket inte är fy skam med tanke på att många inte ens vet vad en lådcykel är. Det ska firas med en öl i kväll. Trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *