Är ett digitalt smartphonelås utan nyckel svaret för oss med svårtyglad passion för dyra velocipeder vi gärna vill behålla

Var häromdan inne på att hela Berlin är fullt av skruttcyklar (Amsterdam också) och att folk, helt förståeligt, snorar ner dem för att ingen ska bemöda sig knycka dem.

Lådcykeln är dyr och står för det mesta ute – men jag är invaggad i (falsk?) trygghet att ”med den händer inget, ingen har brytt sig i snart fem år”. Och trots att jag vet att de fetaste kättingar och hänglås har sina svagheter tror jag blint på att den får vara i fred, sålänge det inte slarvas med förtöjningen. Den har ju fördelen att vara väl stor och otymplig för den sortes cykeltjuv som vill vara smidig i sitt nidingsdåd, vilket såklart också är en förklaring att den fortfarande finns i vår ägo.

Men perioder då jag fångas av det cykelmaterialistiska begärets vilda flammor, och förälskar mig i lätta och klassiskt stilrena porteurcyklar för dyra peningar, besegras oftast lusten av förnuftet då tassande cykelbanditer börjar att spöka för i mitt inre.

Är ett digitalt smartphonelås utan nyckel svaret för oss med svårtyglad passion till vackra och dyra velocipeder?

Det är onekligen snyggt och skulle inte skämmas på den vackraste av cyklar i klassiskt hållbar design.

Om batteriet i telefonen tar slut då? Då kan man använda en kod. Låset är även försett med larm.

Noke U-lock har gjort succe på kickstarter

Ser fram emot recensioner…

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *