Att byta däck på en Bakfiets

Ska erkänna att jag varit lite nervös för att byta däck på vår lådcykel. Enligt holländska ”Workcycles”, så är det inget man ska ge sig på själv. Hjulet är ganska så ”inbakat” under kedjeskydd och annat. Men jag tänkte att det kan va värt att ge sig på det ändå, nu när bakdäcket fått en reva och måste bytas. Man vill ju kunna!

20120301-215231.jpg
Efter tag så fick jag loss hjulet. Min taktik var att filma med mobben, steg för steg, så att det inte skulle bli några frågetecken när hjulet skulle monteras på igen. Man vill ju veta var varje, fäste, skruv och bricka ska sitta så man får ihop det.

Allt gick galant. Nu vet jag hur man byter däck på en åttaväxlad shimano nexus.

Men det var tur att jag filmade.

/DS

5 svar på ”Att byta däck på en Bakfiets”

  1. Har kollat in verktygssatsen. Snygg och stilren men undrar vad den väger. Gillar att ha allt i väskan som jag inte måste ha på/i cykeln.

  2. My wife and i happen to be now deegihtld that Albert could carry out his reports as a consequence of the ideas he had by your web content. It really is on occasion perplexing to simply always be making a gift of steps which a lot of people might have been

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *