Att leva (cykel)-livet fullt ut

Att leva (cykel)-livet fullt ut

Det lyckliga äktenskapet, hopfällbar + lådcykel, inbjuder till att nästan alltid ha möjlighet att välja cykel.

I synnerhet ,att med hopfällbar cykel, kombinera med annat färdmedel. En annan komponent som möjliggör ett lyckligt- och välutlevt cykelliv är – regnkläder. Att alltid ha med – åtminstone regnbyxor – undanröjer ytterligare hinder för att istället använda sig av kollektivtrafik eller i värsta fall bil.

Jag har haft väldigt mycket nytta av mitt ultrasmidiga regnställ med möjligheten att packas ihop i dess egen ficka. Både jackan och byxan glider lätt ner i ett sidofack, där det passivt får ligga och vänta tills nöden kräver dess närvaro.

Ofta räcker det som sagt med byxor och de tar knappt nån plats alls. Enligt mina erfarenheter är det dyngsura jeans som oftast blir problemet. De jackor jag använder, som till exempel min skinnjacka, står pall för en hel del regn.

I skrivande stund sitter jag på tåget på väg till min arbetsplats i Uppsala. Cykeln står ihopfälld bakom mitt säte. Det är näst sista onsdagen jag gör denna ”cykel + tåg”-resa. Lite sorgligt. Cykeln är intjänad för längesen då jag får ut 25 kr/mil i reseersättning. Inget man ska ta för givet. Det borde vara ett incitament, att få bilersättning även för cykling i alla kommuner, för att få fler att cykla. Varje cyklande medborgare är en vinst för miljön och samhället.

På tal om cykelliv så var jag och en polare och käkade igår. Han ville ta bilen till restaurangen men jag erbjöd honom lift i lådan. Han klagade inte över det och tyckte det var en riktigt angenäm tur; trots att det ser ut som han tar sig för pannan på bilden.

Min Bikepacking-resa, Köpenhamn-Amsterdam i sommar blir framflyttad en månad. 14 juli bär det av. Då hinner jag njuta av fotbolls-em också, så det är bara postivt. Hanna och Bella åker upp till Hälsingland till svärföräldrar så jag kan i lugn och ro få min åtta dar långa cykelsemester utan dåligt samvete.

Blir fint d!

/DS

 

8 svar på ”Att leva (cykel)-livet fullt ut”

 1. Vilken smart jacka. Hur stor är ventilationsluckan på ryggen? Ventilationshål är verkligen underskattat. Jag vill helst ha en jacka med ventilation både under armarna och på ryggen.

  Jag använder Rainmates/Rainlegs, kan verkligen rekommenderas. De täcker bara låren, så man blir inte så svettig. Om det regnar mycket så rinner vattnet längs remmarna runt benen så man blir våt där, men det får man ta. Huvudsaken är att låren inte blir så våta och att det skyddar mot kylande vind.

  Är det kallt är en helt vanlig rock ett bra cykelplagg, för den täcker också låren.

 2. Ventilationen är begränsad men jag ville ha lättaste och smidigaste regnplagg jag kunde hitta. T&P uppfyller det. Lätt att alltid ha med sig. Min ”cup of tea” är ju som sagt att alltid ha med sig så lite det bara går när jag cyklar/jobbar men ändå inte va underutrustad.

 3. Min vanliga galonregnrock är utmärkt vid min dagliga cykel+tåg+cykelpendling. Och jag packar den bara om YR.no säger att det är risk för regn. Men sen är jag ju bortskämd med att ha bussar dit jag ska, bara att dom tar längre tid, så då glider ju min Brompton lätt in på bussen istället. Eller som idag när jag inte ”orkade” bli svettig mellan Älvsjö och Fruängen, tog 173:ans buss istället. Dom bussarna har alltid ett fack efter första sätet till höger, där min Brompton passar perfekt, och där man ”låser” fast den med ett bälte. Skitsmidigt!

 4. Wow, incredible weblog structure! How long have you ever been blogging for? you make running a blog look easy. The entire glance of your site is magnificent, as well as the content material!

 5. Pingback: japanese sword
 6. Pingback: hermes mousson
 7. Pingback: super real
 8. Pingback: Dale

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *