Bra cykelvägar ut till Solna

Då så har jag börjat jobba på Solna kulturskola. Bara ca. 4 km från Vasastan där vi bor, så det blir självklart cykel för att ta sig dit. I stan förbannar jag ofta dom ibland så snålt tilltagna cykelbanorna där en omkörning av en annan cyklist kan bli rent livsfarlig. Men under dom senaste dagarna har jag cyklat ut till Solna på cykelbanor i dess rätta storlek. Tänk om dom vore lika breda inne i stan. Jag lovar att det skulle minska antalet cykelolyckor radikalt. I Holland har inte en enda cyklist hjälm men ändå är det världens säkraste cykelland. Då är också cykelbanorna lika fina som mellan Norrtull och Solna. Minst!

Breda fina cykelvägar i Solnatrakten.

Så snälla politiker! Våga satsa på cykelinfrastruktur. Det är det effektivaste sättet att minska cykelolyckor, att få ännu fler att börja cykla till jobbet och folk blir gladare på sadeln dessutom.

En liten parantes, eller stor om man är cykelturist, är att skyltningen är helflummig i Solnatrakten. Plötsligt tar skyltningen slut och man har flera cykelvägsval, så då är det bara att chansa. Vilket kan va ganska frustrerande, speciellt om man råkar vara  cykelturist i trakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *