Bromptonåterförsäljare i Hammarby sjöstad

Idag var jag och vimsade runt i Sjöstaden och letade efter cykelfestivalen Velo Sthlm. Till en början såg jag inte röken av nån festival men jag hittade en ny återförsäljare av Brompton. Jag gick in för att fråga efter en ny ringklocka eftersom min egen är utsliten och ringer av sig självt så fort man kör över nån lite kulle eller utbuktning. Fjädern har gett upp. Tyvärr hade han ingen ringklocka men där inne stod en sexväxlad Brompton med p-styre.

Jag har ju funderat på att byta mitt m-styre mot detta eftersom det är designat för touring och lite längre turer vilket kommer att bli aktuellt i början av Juli då jag ska trampa ca 30-40 mil på min cykel. Från Vetlanda till Köpenhamn.

Visst fick man lite extra klipp i trampet i liggande position men då har man heller inga bromsar, dom sitter på den övre delen av styret. Så alltså, om man kör mycket i stadsmiljö så kommer man att vilja hålla där uppe och då sitter man ännu mer upprätt än med m-styret. Kanske lite för upprätt för mitt tycke och smak men det kan vara att jag är van vid en mer halvupprätt position. En annan nackdel med p-styret är att man inte kan proppa i lika mycket packning i sin touringväska eftersom den blir för hög och styret kommer att ta emot. Det lutar åt att jag behåller mitt m-styre men det var bra att testa. Hade jag haft två Brompton hade jag nog kört på en med m-styre, tvåväxlad och en med p-styre sexväxlad. Den förstnämnda använder jag i stan och den andra för längre resor.

Velo Sthlm hittade jag lite senare nära Luma park:-)

/DS

20110604-093951.jpg

2 svar på ”Bromptonåterförsäljare i Hammarby sjöstad”

  1. Kul med återförsäljare i mina trakter! Länk och adress?

    Försökte återhämta mig på Muskö så jag hann tyvärr inte förbi Velo sthlm, var det trevligt?

  2. Tjäna! 
    Tyvärr har jag glömt namnet men den ligger på samma sida som konsum fast längre ner på samma gata som tvärbanan har sin stora hållplats. Helt klart värt ett besök. Ja, Velo var bra men lite mindre än jag förväntat mig. Träffade några människor från Naturskyddsföreningens cykelgrupp som jag diskuterade lite cykelpolitik med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *