Bullit lastcykel på Ikea

I Uppsala, kan man tydligen få låna en Bullit lastcykel, för att cykla hem sina varor.

Fick bilden skickad till mig av en bloggbesökare som bevittnat detta smakfulla initiativ.

Foto: Olof Öhlund

För oss slutar oftast Ikea-besöken med konflikter och otrevligheter, så jag har hållt mig borta de senaste åren. Hanna har fått åka med sin syster istället.

Men det här är bra Ikea.

Skulle göra mig på bättre humör, att beskåda, vid ett eventuellt återbesök.

/DS

 

12 svar på ”Bullit lastcykel på Ikea”

 1. Man skall alltså åka tex buss till Ikea, sen hyra/låna en cykel på Ikea och cykla hem med varorna, sen cykla tillbaka till Ikea och så ta bussen hem. Låter väldigt ineffektivt.

 2. Krister, du har både rätt och fel. Men du utgår ifrån dina behov. Uppsala är ju en studentstad och jag gissar du inte är student. Dessa har gott om tid men ont om pengar. Uppsala är ju dessutom platt o lättcyklat.

  Mitt svar är att man cyklar dit med din egen cykel. Bullitcyklar hem varorna samt tillbaka. Sen cyklar du hem på din egen cykel. Kostnad: 0kr. Det går troligen oftast fortare än att jobba ihop pengar lösa det med hyrbil el liknande.

  Låter som ett bra studentalternativ tycker jag. Och även bra för resten då alla trötta kontorsnissar får lite motion! I slutändan även mindre miljöpåverkan. Alltså bra för alla.

  Vad sägs?

 3. Krister: Det här då?

  Ta till ex bussen till hyrbilstället, ta hyrbilen till Ikea, kör hemma dina varor, ta hyrbilen tillbaka till hyrbilstället och bussen hem.

  Dyrare, miljövidrigt, ingen motion och dyrt som katten.

  Kanske har Ikea ”åkare” som cyklar ut varorna till sig som alternativ. Borde finnas ett sånt alternativ också.

 4. Gå på händer, cykla eller bär dom på huvudet.
  Varorna från Ikea alltså. Men det jag retar mig på är den besserwisserattityd som många av er miljömuppar har. Du utgår från dina behov/önskemål, att du är frisk och hyfsat ung och rörlig, men tänker inte på att alla inte är en kopia av dig själv.

 5. Krister: Tråkigt att du upplever besserwisserattityd från oss miljömuppar som tycker det är viktigt med klimatsmarta lösningar.

  Hur tycker du själv man ska bära sig åt för att minska antalet miljöOvänliga transporter?

 6. Tycker Krister har en poäng i första inlägget. Det optimala vore förstås att ha lastcykelpool i närheten av där man bor så det inte blir någon lång extra resväg. Bullit är dessutom ett konstigt val av IKEA, en mer nybörjarvänlig lastcykel med tre hjul hade varit mer naturligt (kanske med elhjälpmotor så att alla orkar). Men som sagt, det fungerar säkert bra för hurtiga studenter.

 7. Tycker att det är ett bra initiativ från Ikea, och en bra början även om det inte är optimalt för alla. Självklart skulle lastcykelpooler etc. vara bättre, men där är vi inte ännu, och någonstans måste man börja.
  Angående Kristers inlägg; Alla har ett ansvar för vår gemensamma omgivning. Att tvinga alla att cykla, eller att bessewisseraktigt peka på hur man ”ska göra” är fel väg. Däremot måste möjligheter och alternativ till transporter domän dåliga för miljön och för oss själva lyftas fram. Idag tror många att de inte har ett val – att bilen är det enda alternativet. Det trodde jag också för några år sedan, men jag hade fel.

 8. Jeppe, måste ändå säga att vi tyckte inlärningskurvan var bra mycket kortare med en tvåhjuling än en trehjuling. En trehjuling känns ganska oberäknelig i kurvorna, till en början.

 9. Krister: Att IKEA erbjuder en lånecykel hindrar väl inte dig på något sätt från att åka dit i din egen bil, med taxi, privatjet eller vilket annat färdmedel du vill och föredrar? Inte heller hindrar det den som är totalt orörlig från att åka med färdtjänsten eller få bilskjuts av en vän eller släkting (eller beställa hemkörning!?)

  På vilket sätt är det en ”besserwisserattityd” från oss ”miljömuppar” att det finns fler valmöjligheter tillgängliga? Tvärt om är det ett mycket gott alternativ, till och med om man tar bussen dit och hem igen efteråt!

  Jämför det med alla byggvaruhus som lånar ut släpkärra ”gratis” till kunderna. Är det en ”besserwisserattityd” från er andra ”miljövandaler”? Det ger fyra enkelresor med bil, är det på något vis (ekonomi, miljö, välbefinnande, etc..) bättre med fyra bilresor än två bussresor och två cykelturer?

  Hade IKEA i Barkarby erbjudit samma sak så hade jag nog nappat på det, bara för att testa en Bullit, om inte annat. Skall jag handla där idag så blir det dock att cykla dit och därifrån på min egen gamla enväxlade Long John.

  För den som själv inte upplevt glädjen och frihetskänslan med en riktig lastcykel, även om det så är en gammal tung och trögtrampad en, så rekomenderas det att ta alla chanser att pröva på, och kan man låna en av de allra finaste modellerna helt gratis när man handlar på IKEA så är det bara att tacka och ta emot!

  Medhåll till Johan dock om att en tvåhjulig lastcykel med lång hjulbas innebär en viss inlärningskurva, men kanske ändå inte så mycket större än att köra bil med släpkärra för första gången?

 10. Intressant, speciellt det där med lastcykelpool. Det vore verkligen bra att ha tillgång till lådcykel när man behöver det. För det första är jag lite osäker på om jag verkligen kommer ha kvar min lådcykel efter att barnen blivit stora, och för det andra så kan jag tänka mig att använda två eller tre lådcyklar för att utföra vissa ärenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *