Min bästa idé hittills? – en portabel bastu.

Jag är väldigt förtjust i sånt som är lätt att ta med. Och syftar inte bara på mina hopfällbara cyklar.

Har samlat på mig en hel del annat också. Till exempel:

Mitt TV Spel är ett Nintendo Switch. Man kan ta med det och spela på tåget eller dockat hemma på TVn. I praktiken kan man alltså fälla ihop och ta med det.

Mitt köksbord som är ett klaffbord. Hopfällbart. Tre olika storlekar. Så himla praktiskt. Mor min vill att jag ska kasta det eftersom det är rätt gammalt och nött, men jag vägrar.

Sängarna. Jag har satt fällbara ben på dem, så man kan lyfta upp dem mot väggen, om man vill ha extra yta, kanske ett party i sovrummet (som ett sängskåp), jag firade de 40 på detta sätt.

Min nagelsax är såklart också hopfällbar.

Jag har ett par SUPar. Uppblåsbara. Och det blir samma grej i praktiken med uppblåsbart. Ihopfällbart. Man kan bära den på ryggen i en ryggsäck tillsammans med pump och paddel och allt.

Jag har säkert missat en hel del annat som jag skaffat med superportabilitets-egenskaper, men är nu för ivrig att komma till saken än att tålmodigt fortsätta rada upp…

Jag har nämligen fått span på nåt annat som attraherar kopiöst. De flesta vet knappt vad ett bastutält är men det är precis vad det verkar.

EN IHOPFÄLLBAR BASTU! – ungefär!

Ha-begäret har utan tvivel kickat igång. Jag fantiserar om alla möjligheter och platser som man kan sätta upp det på.

Om man bygger en bastu vid sin sommarstuga kan man ju bara ha den där. Men ett bastutält kan man ha vid sin sommarstuga och ta med till en skärgårdsö eller slänga upp på lastcykeln.

Sveriges badsäsong är kort. Med bastu förlänger man den rejält. Hela året om man vill. Vad hindrar dig från att vinterbada om du har en bastu med dig?

Jag vill haka på vinterbadarna. Men vill också kunna bli varm fort efteråt, take me or leave me.

När jag frågar flera av mina vänner är responsen över min idé om det lyckliga livet med en portabel bastu dessvärre rätt negativ:

”Du kommer inte använda det!”, ”Det kommer inte gå så bra att basta i tält” ”Det här måste vara din sämsta idé hittills” och lite åt det hållet låter det.

Hur kan man tycka att en tältbastu är en dålig idé?

En bastu som man kan, tacka vare allemansrätten som råder i detta land, sätta upp nästan vart som helst, en produkt för livsnjutare, hur kan man inte dras med i min genom-ärliga entusiasm?

Skäms på er vänner! som inte har förstånd se det vackra i detta. Tur att min dotter Bella blir överförtjust när jag pratar om det, och att jag har en del andra i bekantskapskretsen som tycker att det hela låter helt fantastiskt. Det är pepp! Jag kommer få sällskap.

Nu till en mindre utmaning (såna utmaningar som jag iof älskar)

Även om bastun är portabel så innebär det inte att man trycker ner den i sin Kånken.

Det hela går loss på ungefär 20 kg med aggregat och allt. Jag har inte kvar min kära lådcykel (bearbetar fortfarande…) och jag tror det är för optimistiskt att tänka att jag ska kunna frakta det hela på min Hankos front rack – även om jag överraskats av dess lastegenskaper tidigare.

Kanske blir det en cykelvagn. Eller möjligtvis en ny cykel. En Omnium. Den vore det perfekta komplementet till ett bastutält. Men en Omnium kostar en del.

Kanske blir lösningen nåt i stil med det här.

Vi får se.

Hur som helst tycker jag att en portabel bastu passar väldigt fint in i den bilfria livsstilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *