En artikel som lyfter fram det positiva med cykling

Under frukosten idag blir jag positivt överraskad när tidningen Metro lyfter fram cykling som nåt bra med tanke på allt mediaflöde om alla olyckor, skräckpropaganda från NTF och hur farligt det enligt media och myndigheter är, att ta sig fram med egen kraft på två hjul.

Det står till exempel att träna på gym inte passar alla och att enligt en avhandling kommer man upp i lägsta rekommenderade nivån för fysisk aktivitet, 150 min i veckan, bara genom att gå eller cykla till jobbet. Erik Stigell, forskare i fysisk aktivitet, som skrivit avhandlingen, har kartlagt 2000 stockholmspendlare, som cyklar eller går minst 20 minuter till jobbet. Han menar att folk skulle må bättre av en fysisk aktiv arbetspendling. Det minskar risken för sjukdomar, till exempel diabetes. Han menar även att 30% av sveriges befolkning rör sig för lite och att förbättrad snöröjning skulle kunna få ännu fler att cykla även på vintern.

Undrar om NTF har tagit med det här med i rörelse och motion och dess positiva samhällseffekter i beräkningen, när man på allvar vill genomdriva hjälmtvång i vårt land och med allt det skulle innebära med minskad cyklism som följd.

/DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *