En kånken på min Brompton

Under julhelgen så fick jag syn på min brosas 20 år gamla Kånken-rygga. Jättefint sliten och min favoritfärg. Efter ett tag insåg jag att den skulle göra sig utmärkt som sadelväska på min Brommie när man vill ha med sig lite mer. Den skulle passa perfekt till min Brookssadel och matcha min Carradiceväska där fram.

Jag började buda på den men min bror ville inte släppa den så lätt. Dessutom hade den ett hål i botten och då jag inte är så händig med nål och tråd så fick det va.

Jag sörjde lite, men sorg förbyttes till glädje när den efter några dagar kom som postpaket. Den käre brodern hade inte bara lagat hålet utan även fäst två spännremmar i ryggsäcken för montering i fästena på sadeln. Klockrent. Tack Bror!

Under sommarens cykelutfärd – som jag ser väldigt mycket fram emot – kommer jag denna gång packa så lite jag bara kan. Ju lättare desto bättre, så planen är att ge mig ut med endast de packmöjligheter bilden visar.

20120109-204822.jpg

20120109-205728.jpg

Tält, sovsäck och liggunderlag skippar jag denna gång när resan går genom Danmark, Tyskland och Holland för att till sist landa i Amsterdam. Allemansrätten råder icke i något av dessa länder så det får bli B&B, Vandrarhem och liknande. Vissa sträckor med alternativt färdmedel.

/DS

 

11 svar på ”En kånken på min Brompton”

  1. Har uppdaterat inlägget med ett par bilder. Brorsan har alltså fixat remmarna. Nertill har jag bara tagit ett nätt litet skärp att fästa i sadelstolpen.

  2. Danmark har utmärkta ”naturlejeplatser” där man kan tälta billigt eller gratis.

  3. Okej, Naturlejeplatser kände jag inte till. Har bara hört massa historier av min morfar som sa att han ofta blivit bortkörd av polisen,när han tältat i Danmark.

    Det blir nog utan tält ändå den här gången.Det finns ett visst värde i resa lätt. Tack för tipset ändå!

  4. Pingback: datingsidor
  5. Pingback: kontaktannonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *