En riktigt ful och ångestframkallande bild

 
En riktigt ful och ångestframkallande bild

En SUV på en cykelbana. Så FULT.

Detta måste upphöra. Den lilla ytan vi cyklister blivit tilldelade uttnyttjas alltför ofta av hänsynslösa bilister.

Jag drömmer mardrömmar om att jag irriterat tar i lite extra, får upp farten, ska just till att passera den fula bilen, då dörren till förarplatsen hastigt slängs upp och jag dånar, i full fart, rakt in i den. Föraren, en jovialisk man i medelåldern från Östermalm, kollar efter skador på bilen, skriker till mig: ”Du har gjort ett märke här! Förbannade cyklist!”

Förnedrelsen är total. Han rättar till skjortan, suckar och går därifrån. Jag blir hjälplöst liggande och det sista jag ser är en ännu större SUV med en ännu tjockare jovialisk man från Östermalm, som är på väg, i en hiskelig fart, rakt mot platsen där jag ligger. Jag kan inte flytta mig, benen lyder inte, det är kört, och sen…vaknar jag.

Det är inte bara, enlig lagen, förbjudet att parkera bilar på cykelbanor. Det är inte ens tillåtet att stanna där. Enda gången en bil har något att göra på en cykelbana är då bilen ska korsa den, och då har cyklar företräde.

Undrar hur många Stockholmsbilister som bryr sig.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *