En strandväg du inte under några omständigheter, någon gång, får lov att cykla på #förbudssamhälle

 
Den här vägen (bilden), längs strandkanten, i Huvudsta, inte långt från min arbetsplats på kulturskolan, brukar jag ta mot ett båtcafé lite längre fram. Där finns härliga solbryggor att sitta och dricka kaffe och läsa bok på precis intill vattnet.
 
Våriga tisdagar åker jag dit och läser strax innan lunch då jag har nån timme hål i schemat.
 
Men man får bara cykla fram till skylten, sedan måste man kliva av och leda cykeln sista biten. Det är alltid förbjudet att cykla där, 24 timmar om dygnet ALLA dagar om året i evighet amen.
 
Att cykla lika sakta som man promenerar är inte svårt. Med andra ord, att promenadcykla. Men det är också FÖRBJUDET.
 
Man får aldrig, och aldrig någonsin, under inga som helst omständigheter avnjuta denna fina lilla strandremsa från cykelsadeln, hur försiktigt och fridfullt man än väljer att framföra sin cykel. Så är det bestämt.
 

Man nöjer sig inte med, som jag sett i många andra länder, en skylt där det står nåt i stil med ”Cykla sakta” eller ”visa hänsyn” och med det sagt lita till att individen i fråga står emot frestelsen att till exempel ramma in i en barnvagn eller äldre person med rullator.

Orimliga och onödiga förbud leder lätt till att folk inte tar dem på allvar och fullständigt struntar i dem.

Nu ska jag strax ta mig en tur till det lilla båtcafét och såklart trotsa cykelförbudet men visa omgivningen att man lugnt kan ta sig fram med sin cykel i anpassad fart och samtidigt visa ansvar och respekt till sina flanerande medmänniskor.

Ropar någon ”Här får man inte cykla!” ska jag fråga om personen i fråga känner sig hotad av mitt stillsamma promenadcyklande och om inte, vad som isåfall är problemet, samt använda ett fult ord.

En person som ropar ”förbjudet!” för förbudets skull, utan att se minsta problem för sig själv eller sin omgivning, får också finna sig i att tilldelas den inte så smickrande titeln Paragrafryttare.

/DS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett svar på ”En strandväg du inte under några omständigheter, någon gång, får lov att cykla på #förbudssamhälle”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *