En svensk hopfällbar

Har en granne som frågade mig om jag var intresserad av att köpa en hopfällbar cykel. Han kände till att jag är intresserad av den typen av fordon och hade ett som bara stod och samlade damm i sommarstugan.

Jag bad han skicka en bild på den. Så här ser den ut.

Det är en Microbike. Svenskproducerad. Ska inte köpa den, har ju min Brompton.

Men hittade en himla fräsig reklamfilm för cykeln.

MicroBike was produced in Sweden between 1988 and 1993. 16 000 bikes were sold. The price at the end was SEK 3800, USD 560.

 

3 svar på ”En svensk hopfällbar”

  1. Hej, jag ska börja cykelpendla 2 mil per dag (t/r), är 10 km enkel resa väl långt för en Brompton? Ska man satsa på en med växlar? Ska jag tänka på något annat?

    Mvh Gustaf

    1. 10 km är inte för långt för en Brompton. Jag har pendlat 20 km mellan Mjölby o Vadstena och det har funkat utmärkt. Har även cyklat långfärd och mitt max har varit 150 km på en o samma dag, vilket funkar även om det såklart finns bättre cyklar för det ändamålet. Jag skulle satsa på en 2 vxl med M styre om jag inte skulle cykla längre än 10 km.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *