Fast i tillbehörskonsumtionen

Jag sitter och missbruksköper via nätet, små inte alltid nödvändiga tillbehör till min Brompton. Igår kom mina nya easy wheels (hjul för att kunna rulla cykeln i ihopfällt läge) från tredjepartsutvecklaren Brompfication.

Dom ser lite elegantare ut än Bromptons egna och är gjorda av aluminium istället för plast. Inget plast på min cykel, tänkte jag och beställde dom i övrigt nästan helt onödiga små hjulen. Nu sitter dom där och ingen mer än jag och några få kommer se nån skillnad. Men det är ändå kul. Snart ska jag köpa en ”Seat post quick release” (spänner fast sadelstolpen) från samma företag. Den som nu sitter på är av plast. Och det bästa är, som Brompfication själva går ut med, dom radikala ”weight savings” på hela 30 gram jämfört med originalet. Det är ju mer än en halv jästpaket i viktbesparingar. För bara 300:-, 10 g per hundring så kommer du kunna bära din Brompton minst 30 cm till innan du stupar.

Snygg är den också så det är bara att slå till, nörd som man blivit.

Nu till ett tillbehör som jag faktiskt tror jag kan ha nytta av. Titec Micros Barends. Att sätta på styret för att kunna variera position. Och inte ska dom slå i backen vid ihopfällning som vissa andra gör har jag hört. Då har jag löst ett av problemen sen min touring. Nu är det bara fler växlar som jag skulle sakna vid nästa cykelsemester.

/ DS

 

2 svar på ”Fast i tillbehörskonsumtionen”

  1. Kolla att du får rätt längd på dina barends. Mina är 12,5 cm och det är för långt. Antingen måste de sitta i olika vinkel eller så får man såga. Jag har hört att några av de kortare Ergons ska passa, de är populära på BromptonTalk.

  2. jag har kollat runt lite och enligt många ska Titec micro vara perfekta. Man vill ju helst undvika att dom slår i när man fäller ihop. Förresten, du har inte erfarenhet, eller hört nåt om 6 speed conversion kit? Skulle behöva lite fler växlar än mina tre till nästa cykelsemester. Behöver veta om det funkar tillfredställande att konvertera. Har också kollat Kinetics 8 speed conversion kit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *