Folk reagerar över dom små hjulen

Inte många har nåt att säga om distansen, 30 mil, mellan Vetlanda och Köpenhamn. Dom flesta inser att det bara handlar om ett par dagars cykling ,om man nu inte väljer att turista på vägen dit, men när dom får veta att jag kommer att använda min Brompton så signalerar dom ”idiotprojekt”, eller åtminstone ”lite galet”. Det är dom små hjulen som vissa har kommentarer och åsikter om. Trettio mil på en fällbar cykel med så små hjul tycker dom flesta ändå är en utmaning. Kul tycker jag. Om det är nån jätte utmaning vet jag inte. Tror inte det. Jag hade gärna startat från Stockholm om tiden bara räckt till. Sålänge ingen svårtillgänglig komponent ger vika så tror jag det kommer gå hur bra som helst. Nu, under helgen, när jag varit hemma i Småland så tog jag en tur med farsans Skeppshult. Inget fel med den men den är trögtrampad och jag väljer mycket hellre min Brompton för ändamålet. Några större nackdelar, med dom små hjulen, än att det skakar lite extra på kullerstensgator har jag inte märkt av. Det är inte via kullerstensgator jag ska ta mig till Köpenhamn som tur är:)

Nu ska jag bara fixa lite kartor och kolla ut en fin tur, helst via nån cykelled. Sen ska jag kanske köpa ett ultralight liggunderlag och bli kvitt en tung, lång och jobbig förkylning.

/DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *