För många hade en fällbar cykel funkat bra

Igår, på ett möte med min kollegor, så börjades det diskuteras om bilar och parkering. Utanför skolan är det inte längre gratis att stå och nu får man hyra platser och systemet för hur det ska funka låter himla komplicerat. Det är lätt att man som hängiven cyklist slår dövörat till när det diskuteras parkeringsproblem men jag snappade upp att diskussionen handlade om hur man går till väga om nån annan står på ens plats.

Det verkade ganska lätt hänt att man får en p-bot blev i alla fall kontentan. En ganska het diskussion mellan missnöjda motorister som tidigare kunnat stå gratis. Efter ett tag blev jag tvungen att göra min röst hörd.

”Varför inte ta cykeln till jobbet så slipper ni problemet” sa jag.

En del skratta till lite grann. Det tolkade jag som att vissa faktiskt reser långan väg och att cykeln inte är något realistiskt alternativ.

Men det finns pendeltåg, tunnelbana och buss. Och det finns fantastiska ihopfällbara cyklar som Brompton. Även om inte alla kan ”lappa ihop” sin resa med en Brompton och kollektivtrafik så vet jag att många skulle kunna lösa sina parkeringsproblem på detta sätt. Och dessutom tjäna en hacka på kuppen.

Prisad vare den ihopfällbara cykeln!

taggar: brompton ihopfällbar cykel

Ett svar på ”För många hade en fällbar cykel funkat bra”

  1. Pingback: pedro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *