Från telefon till cykellyse är steget inte så långt

Jag fortsätter att köpa de snygga, men mindre hållbara, cykellysena från Knog. Går de inte sönder, så slarvar man bort dem.

Men de lyser bra och i kategorin smidiga-avtagbara, finns det dessvärre inte så många konkurrenskraftiga alternativ. Så även om jag brukar spana efter annat i cykelaffären, så är det ofta just ett par Knog jag brukar komma hem med.

Men nu har det hänt igen. Framlyset är bortslarvat. Det märkte jag först när jag skulle cykla hem från jobbet sent igår kväll.

Lysen tycker jag, i säkerhetssynpunkt, är dubbelt så viktigt som hjälm, särskilt så här års. En hjälm är ju tämligen rätt ineffektiv, om man nu skulle råka bli påkörd. Ett bra lyse – och förmodligen slipper du bli påkörd, så jag cyklar ogärna utan.

Min lösning, efter att ertappat mig själv cykellyselös, fick bli att sätta telefonen i hållaren och vrida upp den ett kvarts varv.

Stolt över min påhittighet trampade jag sen hem i den mörka novemberkvällen.

Ljuset från telefonens ficklampa/blixt är starkare och mer effektivt än man kan tro.

/DS

 

3 svar på ”Från telefon till cykellyse är steget inte så långt”

  1. Bra idé! Måste dock vara en bra hållare. Och så får man passa sig för batteritiden förkortas väldigt snabbt när ficklampan är på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *