Hur folk reagerar på en lådcykel

Hur folk reagerar på en lådcykel

Torsdag förmiddag:

Hanna ligger däckad i sängen. Sjukis. Bella bajsar löst. Bajsar man löst får man inte komma till dagis, då är det en dag hemma som gäller. Såna är reglerna. Hon äter bra och är glad så det verkar inte handla om nån magsjuka.

Jag börjar jobba sent så jag har spenderat förmiddagen med min dotter.

Vi tog lådcykeln till Webhallen för att köpa ett micro sd-kort till min nya kamera. Jo, jag har tänkt att bilderna ska , i fortsättningen, hålla högre kvalité i den här bloggen. Idag kan man ju köpa en 14 mp-kamera för en tusing. Mycket bättre än mobilen men det tog emot. Jag gillar ju att ha allt i ett. Nu får jag ta med mig en en extra pryl, samt sladdar, laddare och elände. Förut har jag klarat mig med mobben. Inte direkt minimalism, med en pryl extra, men vad gör man inte för sina trogna bloggläsare.

Den veckan har förresten inneburit toppnotering i besöksstatistiken. Kul. Bloggen växer!

En solig dag som den här passar det utmärkt att färdas i staden med lådcykel. Alla ler. Nästan. Det finns, ungefär sisär 2% som tittar på Bella och mig med skepsisism och irriterad uppsyn.

Man ser vad de tänker: ”Sådär ska man väl inte åka, nähä då, usch och fy. Oansvarigt, det borde förbjudas.” – Ungefär.

Inte många, men det finns folk som provoceras av att färdas med lådcykel.

Men de är få. Cykeln får oftast även den kyligaste av Stockholmare att fullkomligt tindra med ögonen. Man hör bakom sig: ”Kolla vad mysigt.”

Och: ”En sån skulle man ju ha.”

Eller: ”Kolla vilken snygg farsa som sitter på den något udda cykeln.”

Mest singelmammor som står för det sistnämnda men – barnen. Oj, oj, oj vad de reagerar på denna cykel: ”Mamma, mamma, mamma, kolla, kolla, vill haaaaaa en såååån…nuu…vill…åka.”

Det är något man fattat vid det här laget. Barn älskar lådcyklar. Mycket mer än vad de gillar bilar. Ingen kan argumentera mot detta faktum.

Man kan ännu inte påstå att lådcyklar har blivit en trend i Stockholm, även om man ser många fler nu, än för bara ett par årsedan. Folk reagerar fortfarande med förundran. Positiv förundran.

Jag kan sätta nåt på att det kommer bli en trend. Cykelvägarna kommer snart att bli så mycket bättre genom cykelmiljarden. Folk i stan kommer fatta vad man tjänar på att leva cykelliv i stan och skippa bilen.

Efter Webhallen och en tur till Hötorget, åkte vi som vanligt till änderna i Hagaparken. Bella tjatar hela tiden: ”Ankor, ankorna, åka…”

Bella ser lite polsk ut med sin slitna gamla overall och sin bruna mössa.

 

På min nya kamera finns en narcissistfunktion. En ”fota-dig-själv” – display. Alltså en display även på framsidan av kameran för att slippa chansa att man hamnar rätt. Den funkar rätt bra.

”Fota-dig-själv” – funktion.
Kommer bli bättre på att fota med den där funktionen…men visst ser det lite ut som någon annan tagit fotot…

/DS

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *