I Mjölby kan ingen höra dig skrika – Så glöm aldrig din vikcykel

Direktrapport från Mjölby.

På väg till teatern i Vadstena för att repa in vårens nya föreställning.

För en gång skull tog jag inte med min Brompton.

Varför? Har ingen aning. Fick väl hjärnsläpp. Den är ju alltid med när jag är ute på de här uppdragen. Tåg till Mjölby och sen 2 mil härlig cykeltur på näst intill bilfria landsbygdsvägar via Bjälbo.

Solen skiner och så hade det kunnat vara den gången också, om jag inte lämnat cykeln hemma. Jag fick nämligen nån slags bekvämlighetstanke och bad pianisten plocka upp mig vid Mjölby centralstation. Men hans bli har under natten blivit demolerad så han får ta tåget. Därför hamnar jag i nästan 90 min stillasittande minuter i väntan på kollektivtrafiken som inte behandlar vår landsbygd särskilt väl.

Hade kunnat vara halvvägs längs väga som den på bilden vid det här laget. Aldrig mer hit utan cykel. Det är dagens lärdom.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *