Ilskna äldre damer.

När Bella och jag gjorde oss beredda för en cykeltur till lekparken idag så stannade en äldre dam till. Hon säger argt till Bella och mig:

”Vi vill inte ha den där cykeln ståendes här”

”Vilka är vi” frågar jag.

”Vi som bor här”

”Och vad är problemet då?”

”Jag och mina väninnor ska stå här och sola”

”Men ni kan få sitta i lådan och sola om ni vill” säger jag lite lättsamt.

”Jag ska ringa polisen!” avslutar hon och går ilsket därifrån.

Hennes väninnor vill sola precis där vi brukar parkera lådcykeln som för övrigt nästan jämt är skuggigt. Det finns inga bänkar i närheten och det ter sig lite konstigt att man vill stå och sola just där. Om hon och hennes vänner så gärna vill att jag ska flytta cykeln så är det svårt att förstå att hon från början bemöter mig med så mycket negativitet.

I lördags var vi på en second hand utanför Nyköping. I kassakön råkar vi snudda till en äldre dam, på hennes jacka, med en hink.

”Jag vill inte ha den där på mig” skriker hon argt och bitterheten nästan kokar över.

Det är väldigt synd om människor som känner så mycket bitterhet att dom måste ta vara på varje litet tillfälle att sprida den runt omkring sig.

20110411-041627.jpg

Bella har just  fått en utskällning av den arga tanten.

taggar: lådcykel lastcykel


7 svar på ”Ilskna äldre damer.”

  1. *Suck* Jag vet inte, men jag kan egentligen inte annat än att se humorn i detta. Sådana männiksor träffar man allt för ofta tycker jag och det är ju inte bara äldre damer. Jag tycker mig ana att det också är medelålders män som är så sönderstressade och har så mycket ångest över att ha missat barnens uppväxt att dom bara MÅSTE spy galla över de som verkar ha det bättre, d.v.s. umgås med sina barn och verkar tycka att det kanske finns något annat i livet förutom att jobba.

    Jag gillar verkligen din otroliga givmildhet och erbjöd en plats i lådan! 🙂

  2. Tack för dom orden. Man kan ju tyvärr inte diskutera med dom heller. Den här damen måste ha haft otroligt lite ”riktiga” problem att haka upp sig på när jag och min cykel blir ett. Men som sagt så är det väldigt synd om den här typen av människor som nästan kokar över av bitterhet. Min tjej hade bara nån timme senare sett en dam med överensstämmande beskrivning stå vid cykeln och ringa. Undrar vad polisen sa?

    Man tycker ju att en åktur i lådan borde pigga upp. Man sitter jätteskönt även som vuxen/gammal:)

  3. Pingback: Homepage
  4. Pingback: Jesus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *