Istället för att ickecyklande ska tvinga en till andra transportalternativ, förse dig med ett lånecykelkort för 250:-/säsong

 
Att stockholms City Bikes börjat komma ut i ställen är ett vårtecken. För 250:- får man tillgång till dessa mellan första april till sista oktober. Det finns ca 110 ”stall” i nuläget om jag fått rätt information. Målet är 200.
Jag tänkte, för första gången, slå till för att ha ett kort till hands när det behövs.
Mest till mina airbnb-gäster, men kan ju också vara bra att langa fram till ickecyklande polare som tvingar en till andra transportalternativ bara för att hen inte har tillgång till den mest intelligenta uppfinning i mänsklighetens historia.

Angående lånecyklarna så borde två saker bli längre. Säsongen för dem och öppettiderna för utlån (06-22). Man vill faktiskt kunna cykla hem efter kl tio, för de som nu får lov att vara ute sålänge.

Annars HURRA för att Stockholm city bikes börjar komma på plats.

/DS

 

4 svar på ”Istället för att ickecyklande ska tvinga en till andra transportalternativ, förse dig med ett lånecykelkort för 250:-/säsong”

  1. Strålande grej! Jag messade precis min syster, som bor i människobyn, att hon ska lösa ett säsongskort och sedan MMSa mig när hon sitter på cykeln. När hon gör det swishar jag över pengar för kortet som födelsedagspresent.

  2. En av anledningarna till att jag har svårt att flytta från Göteborg: Hyrcykelsystemet Styr och ställ kostar bara 75 kr för perioden 1a mars till 31 december, alternativt 25 kr för 3 dagar, och går att låna dygnet runt (dock inte mer än en halvtimma åt gången). Hoppas Stockholm når dit också en vacker cykeldag!

  3. Tips: Man kan när som helst ”flytta” abonnemanget mellan olika SL-kort. Har du en vän som har ett SL-kort och behöver en cykel? Logga in på citybikes-hemsidan och ändra kortet till hans SL-kortnummer som står på baksidan. Det går på direkten. Man kan fortfarande bara låna en cykel (tror jag), men det är en extremt användbar funktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *