Istället för att ickecyklande ska tvinga en till andra transportalternativ, förse dig med ett lånecykelkort för 250:-/säsong

 
Att stockholms City Bikes börjat komma ut i ställen är ett vårtecken. För 250:- får man tillgång till dessa mellan första april till sista oktober. Det finns ca 110 ”stall” i nuläget om jag fått rätt information. Målet är 200.
Jag tänkte, för första gången, slå till för att ha ett kort till hands när det behövs.
Mest till mina airbnb-gäster, men kan ju också vara bra att langa fram till ickecyklande polare som tvingar en till andra transportalternativ bara för att hen inte har tillgång till den mest intelligenta uppfinning i mänsklighetens historia.

Angående lånecyklarna så borde två saker bli längre. Säsongen för dem och öppettiderna för utlån (06-22). Man vill faktiskt kunna cykla hem efter kl tio, för de som nu får lov att vara ute sålänge.

Annars HURRA för att Stockholm city bikes börjar komma på plats.

/DS

 

4 reaktioner till “Istället för att ickecyklande ska tvinga en till andra transportalternativ, förse dig med ett lånecykelkort för 250:-/säsong

  1. bullittlkpg säger:

    Strålande grej! Jag messade precis min syster, som bor i människobyn, att hon ska lösa ett säsongskort och sedan MMSa mig när hon sitter på cykeln. När hon gör det swishar jag över pengar för kortet som födelsedagspresent.

  2. Tobbe säger:

    En av anledningarna till att jag har svårt att flytta från Göteborg: Hyrcykelsystemet Styr och ställ kostar bara 75 kr för perioden 1a mars till 31 december, alternativt 25 kr för 3 dagar, och går att låna dygnet runt (dock inte mer än en halvtimma åt gången). Hoppas Stockholm når dit också en vacker cykeldag!

  3. Dmitri Fedortchenko säger:

    Tips: Man kan när som helst ”flytta” abonnemanget mellan olika SL-kort. Har du en vän som har ett SL-kort och behöver en cykel? Logga in på citybikes-hemsidan och ändra kortet till hans SL-kortnummer som står på baksidan. Det går på direkten. Man kan fortfarande bara låna en cykel (tror jag), men det är en extremt användbar funktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *