Jag vet att jag tigger om det men en cykel ska användas

Skulle ta tåget från T-centralen med dottern i torsdags.

Först till Småland och lämna henne och sen vidare till Vadstena, spela föreställningar fre-lör, sen till Småland igen för att ta tåget tillbaks till Stockholm på söndagen.

Massor att ta med och det är sträckan (2,5 km) mellan hemmet och T-centralen som är jobbigast kollektivt. Särskilt efter det att SL tagit bort den enda busslinje som gick direkt till T-centralen från där jag bor. Nu är det mer komplicerat att ta sig dit.Inga stora problem men med all packning är det lätt hänt att man tar chansen.

Och jag har gjort det så många gånger nu. Använt lådcykeln till och från T-centralen och låtit den stå där över helgen.

Har fått en ganska klar uppfattning om att många undviker köpa lådcykel just på grund av stöldrisken. Andra, som får tummen ur och slår till, är extremt rädda och ängsliga över att få den snodd.

Har sedan köpet för fem år sedan resonerat att den ska stå utomhus (sommarhalvår) så att den är som mest lättillgänglig när man behöver den, och det är precis vad den har gjort och klarat sig bra.

Att lämna den vid centralstation under helgen är kanske lite att tigga om det. Men att komma tillbaka sent på söndagskvällen (22:00) med bl.a. skridskor till oss båda vi fått av brorsan och en stor legoförpackning (julklapp till Bella) massa annat och en sjukt trött dotter…Att då ha lådcykeltillgång är något alldeles fantastiskt skönt.

Med kätting i stolpe, bygellås genom framhjulet och cykelns egna lås genom bakhjulet har den hittills fått vara helt i fred.

Och skulle den stjälas är det 1500:- i självrisk. Det är värt att ta den risken.

En cykel ska användas i allmänhet och en lådcykel i synnerhet.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *