Jodå, en Brompton får åka med – men utöver den inte mycket mer än en tandborste

För att följa upp förra inlägget. Med maxmåtten för kostnadsfritt handbagage på mtrexpress var det tveksamt om ens en Brompton får följa med till götet och tillbaks.

Mejlade och fick svar.

Kan ju vara en idé, om man överväger att resa med mtrexpress mellan Sthlm-Göteborg med sin Brompton, att spara denna länk eller göra en screenshot av fotot på mejlet för vid behov visa mtr-personalen (eller mejla själv).

När regler är öppna för tolkning kan man aldrig vara säker.

En annan grej, som för en del kan bli ett problem, är att när man fyllt upp sin kvot med en Brompton, får man utöver den inte lov att ta med mycket mer än tandborste och tandkräm.

Riktlinjer för vad som avses med handbagage av skäligt omfång är 1 bagage med måtten max 80 x 50 x 35 cm som inte väger mer än cirka 20 kg. I tillägg till detta en mindre väska (handväska, laptopväska etc.

/DS

 

7 svar på ”Jodå, en Brompton får åka med – men utöver den inte mycket mer än en tandborste”

  1. Fast då tolkar jag det som att man får ta en Brompton och en liten handväska, man kan glömma sin 26L rygga utan får köpa nödvändigheter på plats .. kanske bäst att maila och fråga om man får ta med mer än bara cykeln och en tandborste.

  2. Sant, högst en Brompton och en Kånken verkar det som. Oerhört snålt är det iallafall. Bilfrämjande.

    1. Löjligt helt enkelt, är inget alternativ om man ska resa med mer än tandborste. SJ ska satsa på lyxresenärer och kommer med detta troligen snarare skruva upp sina priser. Men det återstår att se. Tänkte jag skulle slippa ta bilen till sthlm men blir det så här så blir det nog inte sthlm alls. Definitivt inte med ”Ryanmtr” iaf.

  3. Fast även om dom formellt har väldigt strikta regler för bagaget, kommer dom verkligen kunna och vilja upprätthålla reglerna? Ska tågpersonalen gå runt och räkna och mäta alla väskor? Det verkar orimligt bökigt. Det känns som det skulle krävas att dom kontrollerade allt bagage vid påklivning, men det skulle nog leda till långa irriterade köer med folk som ville gå på, och ta väldigt lång tid.

    1. Har du en Brompton och en rejäl ryggsäck skulle inte jag chansa. Att man överhuvudtaget ska behöva ”gambla” gör att mtrexpress går bort som resealternativ för mig. Men är det inga problem får man säkert åka med. Annat vid proppfullt tåg, det är då de behöver ta till sina maxmåttsregler för att få bort packning och folk för att det inte ska bli kaos. Har dom möjlighet att istället ta betalt för skrymmande bagage ska du se att de är som iglar redan på perrongen med måttband och grejor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *