Det lilla kriget mot den cykelfientliga hissen i Mjölby Säsong 2

Efter att ha fått positiva besked från hissansvarige i början av juni om att den cykelförbudsskylt som helt bortom all rimlighets gränser tog sig plats vid plattformshissen till spår 2 och 3 (Mjölby resecentrum), skulle tas bort efter bara några dagar, blev jag bedrövad när jag i mitten av juli fick höra att den fortfarande satt kvar.

När jag för några dagar sedan var på väg hem från en cykelsemester längs Göta kanal och stannade till i Mjölby, kunde jag själv bekräfta det fasansfulla.

Men den som nu med stor förväntan ser fram emot sisådär fem helt nyproducerade inlägg om mitt lilla krig mot det trafikslagsdiskriminerande anslaget på hissen, måste jag tyvärr göra besviken.

Jag mejlade såklart stationansvarige igen och påpekade att nu hade det minsann gått en och halv månad sedan han lovade att skylten skulle tas bort inom bara några dagar.

Inte fick jag nåt svar, men däremot har jag från säker källa (tack Conny) fått höra att NU är den förbaskade skylten äntligen borta.

Har till och med fått bifogat fotobevis om nu någon skulle tvivla på att kriget är vunnet och att Mjölby just blivit en pyttepyttepytte lite cykelsnällare kommun.

Hoppas jag aldrig mer behöver strida mot cykelfientliga hissar, för det är kamper som egentligen inte ska behöva utövas och som känns en aning udda att bedriva.

Men jag ångrar inte att jag la ner tiden för att hitta ansvarige, så att jag i fortsättningen inte ska behöva vrida bort blicken för att bibehålla ett glatt humör på Mjölby resecentrum framöver.

Taget 16/7
Taget 21/7 Upplev skillnaden
/DS

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *