Kampen mot SL ang. vikcyklar fortsätter

Förlängd lunch idag, får tillfälle att fortsätta ringa efter folk på Landstinget som vet nåt om varför SL fortfarande står fast vid att man måste ha väska till sin vikcykel i tunnelbanan.

Läs: Cykel tillåts i tunnelbanan – svt

Enligt DN 6/7 2012 skulle ju Stella Fare (FP) sett till att väskregeln eliminerades från 1/1 i år. Men inte. SL bråkar – som vanligt.

 • Har ringt SL. För en dryg vecka sen lovade de att jag skulle bli kontaktad av nån mer kunnig i ärendet via mail – inget svar än. Har just ringt igen. Totalstopp: ”Man måste ha den i en väska”, säger kundtjänt – punkt. Mannen jag pratar med kan inte ens låta mig få tala med nån som vet bättre, i ärendet. ”Det får stå för DN, vi har inte fått några direktiv.”, är det enda jag får ur honom.
 • Har mejlat Stella Fare för en dryg vecka sen om saken – inget svar än.
 • Ringde och pratade med en poltiker i Landstinget som inte visste…men skulle återkomma när han kontaktat nån med bättre koll inom SL. Han har ännu inte ringt. Ringde tillbaka idag. Politikern visade sig vara sjuk men hans kollega lovade att påminna honom.
 • Just ringt DN. Men berörd ansvarig kunde inte ta mitt samtal. Väntar på att bli uppringd.

Det är, till skillnad från omöjliga cykel-på-tunnelbana-kampen, åtminstone bättre odds på vinna att den här.

/DS

 

6 svar på ”Kampen mot SL ang. vikcyklar fortsätter”

 1. Det är nog lugnt Peter. Kedjan sitter ofta skyddad på vikcyklar. Sen är det nog inte så att folk kommer gnida sig mot cykeln heller.

  Men kanske 1/10 000 resor kanske det händer att nån smutsar ner byxan lite grann. Men samma kan ju hända med en smutsig barnvagn också.

 2. Du ska inte ringa till SL Kundtjänst. Det är ett externt företag som bara har tilluppgift att upprepa färdiga svar och skicka alla inkommande synpunkter vidare till olika personer inom SL. Dessutom har de just nu fullt upp med att ta hand om alla (med rätta) upprörda resenärer som har synpunkter på hur Arriva (inte) sköter sitt uppdrag med att köra bussar i Norrort.

  Kontakta istället SLs huvudkontor på 08-686 16 00 så ska det förhoppningsvis gå lättare att få fram ett namn på en lämplig person att prata med.

 3. Tack för tipset Mikael, men man tycker ju att kundtjänst kan hänvisa mig dit. Bad om att få prata med nån ”högre upp”. Men jag ger mig inte.

 4. Det jag finner frustrerande är att det inte går att argumentera med dem på kundtjänst eftersom de ”inte har någon åsikt i frågan”. Det bästa vore om vi fick tag på någon med beslutskraft.

  Jag har arbetat som logistik och managementkonsult i 15 år och anser mig kunna bevisa att trängseln blir MINDRE i lokaltrafiken av att vikcyklar tillåts. Samtidigt kommer SL inte att tappa en enda resenär så man undrar ju vad problemet är…

 5. Mikael har helt rätt. Man ska inte ringa till kundtjänst. Har ringt huvudkontoret idag och äntligen blivit lyssnad på…så frustrationen har lagt sig en aning.

  Dom vet inte heller där nåt om att FP och landstingets ”beslut” men man väljer att gå vidare i ärendet. Reda ut det och kanske även se över formuleringar kring vikcyklar i tunnelbanan. Alltid nåt.

  Kan ju inte få gå till så att FP farit med osanning för att ta politiska poäng hos oss cykelliberaler? Kan ju inte leda till så många extraröster rörande denna fråga. Nåt är skumt iallafall.

  Återkommer på bloggen inom kort om det hela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *