Konsekvensanalys av att vara cykellös i Vadstena

Har varit och spelat teater i Vadstena i helgen. Den här gången utan medhavd hopfällbar cykel. Det skulle såklart straffa sig.

Vaför tog jag inte med den då? Jo, behövde barnvakt åt min dotter under helgen, så åkte till Ekenässjön i Småland och lämnade henne hos mina föräldrar, sedan samåkte jag bil med min bror vidare mot Vadstena. Han skulle av en tillfällighet åt samma håll. Jag prioriterade bort cykeln av nån dum och ologisk mindre-att-släpa-på-anledning.

Straffet för min dumhet att oförse mig med en av mina vikcyklar blev följande när jag nu i skrivande stund är på väg tillbaka till Ekenässjön för att hämta dottern.

Resan utan cykel inblandad Vadstena-Nässjö (sedan hämtning med bil sista 3 milen till E-sjön)

Avgång Vadstena 10:10 ankomst Nässjö 12:51

Sträcka: 12 mil

Tidsåtgång: 2 tim 41 min, 2 byten (i Motala och Mjölby)

Väntetider: 25 min i Motala, 56 min i Mjölby (flerfaldigt utnämnd till sveriges minst sexiga stad) sammanlagt 1 tim och 21 min i väntetid. Nästan exakt halva resan.

Med cykel inblandad

Cyklar från Vadstena mot Mjölby 11:15 (2 mil), 50 min motion. Framme i Mjölby 11:05. 10 min marginal innan avgång av snabbtåg mot Nässjö 12:15. Framme i Nässjö 12:51

Tidsåtgång: 1 tim och 36 min

Väntetider: 10 min i Mjölby

Vinster med cykel inblandad: lång sovmorgon med frukostbuffé på hotellet efter en night out in Vadstena. Motionspass avklarat. Slippa vänta 1 tim och 21 min i dödstråkiga Motala och Mjölby.

Men som sagt så valde jag bort cykeln denna gång och har därmed 45 minuter kvar att vänta i staden med den stora potatisen i rondellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *