Köpenhamnscyklister skiter i miljön

Enligt en undersökning gjord av Köpenhamns kommun visar det sig att bara 1% av cyklisterna cyklar av miljöskäl. Däremot så gör 6% det för att det är billigt och 19% för att få motion. Hela 61% cyklar för att det går snabbast och är bekvämt. Man behöver alltså inte vara miljöaktivist för att tycka att cykeln är en genial uppfinning.

I Stockholm så säljer dubbdäcken slut på nolltid i butikerna för att folk kommer på att det faktiskt funkar bra att cykla på vintern också. När det är så här kallt går det alldeles utmärkt att cykla. Ingen slask och modd. Fina, plogade och grusade cykelbanor. Inte ett dugg halt. En del tycker det är konstigt att cykla när det är så kallt, men det är ju inte värre än att åka skidor. Bara man klär sig funkar det hur bra som helst.

Lite andra siffror. Cykelfrämjandet skriver att regeringen kommar att satsa en knapp miljard på förbättringar för cyklister mellan 2010 till 2021. Med den summan hamnar vi på sista plats i Scandinavien när det gäller cykelambitioner. Bara 38 kr/invånare i jämförelse med Norges 64 kr/invånare och Danmarks 45 kr/invånare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *