Kung av Gotland

Jag har vadat till en ö och bråkat med en svan. Stångats med en bagge och tagit Gotlands egen bunker i besittning. Jag har lärt mig namnet på Visbys alla ruiner och förundrats över utsikten över staden och havet.

Efter en vecka här har jag fått en krona på mitt huvud och min största framgång hittills, som turfare, är ett faktum.

Att det bara finns nio andra att konkurrera med i regionen Gotland, ska vi inte prata mer om. I Stockholm är striden stenhård, och det är helt uppenbart att en hel del valt att kriga om markerna på heltid.

Här är det bara turfaren Gutebaggen, som skulle kunna blanda sig i toppstriden i huvudstaden.

Den första zonen jag tog här innebar vadning ca 100 m, och nån hade ställt en svan i vägen. Det blev en hård kamp som väckte uppmärksamhet bland förbipasserande.

image

Men sen dess har jag fått ha zonen ifred. Det var med andra ord besväret värt.

Zonen Gothbunker är en av de häftigaste hittills. Trodde nästan att jag var tillbaka i Berlin.

image

 

image

Vad det har varit för ställe har jag tyvärr ingen aning om. Nån som vet?

image

Vissa zoner är vackrare än andra. Den här kommer jag sakna.

image

När man ”går bäst” i regionen man verkar i, äger flest zoner, då får man kronan på skallen – och i skrivande stund är den min.

Imorgon drar vi mot Stockholm igen. Vi planerar att ta en annan väg denna gång. Gamla nynäsvägen.

Enda som oroar är ena pedalen på Brompton som sjunger på sista…

Lagren är uttjänta. Vi får se hur det går. Tar emot att sätta dit en svintung standardpedal av stål som finns att få tag på i närmsta cykelbutik.

Vi chansar istället. Det går nog.

/DS

 

4 svar på ”Kung av Gotland”

  1. Pedalen på Brompton verkar vara en svag punkt. Fick byta på den nästa än nya jag köpte på blocket (använts totalt ca 2 år av förra ägaren plus mig). Det är för tidigt. Köpt ytterligare en beggad o även där gick pedalen sönder, den är dock äldre. Det vikbara pedalen har hållit på alla mina tre bromptons. Men kanske ändå svårt att dra några slutsatser av så få exempel.

  2. det verkar som att det är en svag punkt. är på min tredje högerpedal och andra vikbara pedal på fyra års användning. funderar på att sätta dit mks vikbara pedaler nästa gång. hoppas de förbättrar org. pedalerna för framtida modeller.

  3. Pingback: dave

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *