Lådcykel & hopfällbar = bilfri?

Skapad av David sön, maj 23, 2010 23:39:27

”Barn men bilfri – är det möjligt?”

Så länge man inte har barn, så klarar man sig ganska bra utan att ha bil i en stad som Stockholm. Kollektivtrafiken går nästan hela dygnet, är väl utbyggd och man kan använda cykel. Det är mest när man ska ut till ett avlägset landställe dit tåg eller bussar inte når, som man känner behov av bil. Och även kanske också om man till exempel ska storhandla, få hem en möbel, eller en platt tv. Många har sagt till mig,

”När du får barn, då måste du ha bil, annars blir livet skitjobbigt.”

För mig skulle i såfall bilen vara ett nödvändigt ont. Jag är inte bilintresserad, dom flesta bilar är fula, jag blir ofta på dåligt humör av att köra bil, speciellt i stadstrafik. Man skitar ner miljön och det finns tusen och åter tusen andra, mycket roligare saker, att göra för pengarna.

Sen ett år tillbaka är jag och min sambo lyckliga ägare av varsin hopfällbar Cykel, av det gedigna engelska märket Brompton. Med denna utmärkta cykel, som för övrigt är grymt skön att cykla på, har vi i kombination med lokaltrafik och tåg, tagit oss till många ställen som vi annars hade behövt bil för att nå.

Nu har vi ett barn, och vi vill ha med henne på våra utflykter. Och vi vill cykla. När hon blir äldre så kommer vi att behöva skjutsa och hämta, från dagis och förskola. Vi kommer att ha ett större behov av storhandling. Men vi vill inte ha bil. Och det fina är att vi nog inte kommer att behöva en. Det finns alternativ som löser det mesta. Det heter ”lådcykel”. Det funkar för barnfamiljer i Amsterdam och Köpenhamn. Varför skulle det inte funka i Stockholm? Med en lådcykel i rätt storlek får man med sig både ungen, matkassarna eller en mindre möbel. En liten smidig hopfällbar Brompton plus en lådcykel = Bilfri. Eller?

6 svar på ”Lådcykel & hopfällbar = bilfri?”

 1. Pingback: Livutanbil
 2. Howdy just wanted to give you a quifk heads up. The
  words iin your content seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something
  to do with browser compatibility but I figured I’d post too let you know.
  The design and style look great though! Hoppe you get the problem resolved soon.
  Cheers

 3. Pingback: コーチ
 4. Pingback: wow gold

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *