Lådcykelliv

Hittade en bra och utförlig lådcykelguide igår. Ni hittar den här (Cykelpendlare).

Det är inte lätt att välja bland alla. Jag hade både läst på och provkört en hel del, innan vi till slut bestämde oss för en Bakfiets.

En fördel är den raka lådan vilket gör den utmärkt att använda till transport av möbler och annat. Vissa andra modeller har ju ”rundade” kanter.

En annan avgörande grej för oss var att den inte tar mycket mer plats på vägen/cykelbanan (bredd) än en vanlig cykel. I början var vi inne på en trehjulig men att blockera hela cykelbanan skulle nog bli mindre populärt. I Köpenhamn där de flesta kör trehjuliga är cykelbanorna bredare. En tvåhjulig är, om du frågar mig, även roligare att cykla på, än en trehjulig.

Efter att ha ägt lådcykel i snart två år inser vi att det skulle vara svårt att klara sig utan. Lådcykellivet är inte bara praktiskt utan, kanske mest av allt, roligt. Det finns något lantligt romantiskt där, trots att cykeln i huvudsak förknippas med storstan.

Bella uppskattar den mer och mer ju äldre hon blir. Barn överhuvudtaget älskar den. Idag på morgonen tjatade hon om att ta på sig hjälmen för Bella vet, att om man har den på sig, innebär det ofta en cykeltur.

På den lilla turen till dagis och till affären han vi få två positiva kommentarer. En av en äldre dam vid affären och ännu en av en butiksinnehavare av en blombutik. Vi pratade bl.a. om ekologisk blomtransport med lådcykel vore ju en idé.

Det är en annan grej. Folk skiner upp av den. Bella är väldigt bortskämd med spontana leenden från främmande människor. Har svårt att tänka mig ett annat fordon som folk ler åt i så hög grad.

Sen det praktiska med storhandling, barntransport, svärfarstransport, transport av tunga saker och det ena med det tredje. Många frågar om och reagerar på priset. De tycker att det är en fin och praktisk cykel, men att sextontusen är väl lite väl…Men vad sjutton, brorsan ska just fixa växellådan på hans bil för det beloppet.

Svärfarstransport.

Hur som helst så är lådcykellivet väldigt skönt och jag är väldigt glad att vi lever det.

/DS

 

17 svar på ”Lådcykelliv”

  1. Min trehjuliga christianiacykel kan nog ta upp hela cykelbanan ibland, men väldigt mycket mer sällan än jag trodde. Den är betydligt mer smäcker än den ser ut att vara, har tex aldrig hindrats bommar och liknande heller mer än en enda gång som jag vet…den där jävla Långsjön. Och snarare känns det positivt att se bred ut på vägen, bilar kan tex inte köra om och preja. Alla ler åt oss också, särskilt med Otto i lådan…

  2. get a lifetime geanartue for your replaced body parts, because as you can see Chevrolet has long been in the running with their vehicles for not just awards, but as classic restorable cars and trucks. you will be satisfied by our services,thanks for this information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *