Lådcykeln har vält

Vi har inte använt lådcykeln på ett tag eftersom Bella har varit i småland i ett par veckor så jag bestämde mig för att titta till den. Stöden var nedfällda och den stod lutad mot väggen. Lådan är lite nött i kanterna på ena sidan så det är inte svårt att gissa att den vält och att kanske nån god granne, vid ett annat tillfälle, har rest den upp. En eker är lite böjd och bakhjulet har blivit lite skevt. Det är svårt att tänka sig att den böjt sig p.g.a av tung last där bak, vilket vi inte haft, så det kan vara så att nån blivit avundsjuk och måttat en spark mot bakhjulet.

Jag vill men jag kan inte låta bli misstänka en arg äldre dam som i våras läxade upp mig och Bella för att cykeln stod parkerad där hon och hennes vänninor skulle stå och sola. Dagen efter det hände hade någon ryckt i cykeln (tanten alltså) som för att flytta den, men sen troligen sett den feta kättingen och gett upp. Den gången stod också cykeln på samma sätt med uppfällda stöd.

Sparken kan nog nån berusad yngling måttat, om det nu handlar om en spark men jag har en stark misstanke om att den arga äldre damen stått och ryckt i cykeln för att i ren desperation ta tillbaka hennes favoritsolplats.

Jag vill ha en innergård…

/DS

3 svar på ”Lådcykeln har vält”

  1. Det var tråkigt. Tror inte hjulet blir skevt för en spark, någon måste ställt sig på hjulet när cykeln låg på sidan. 

    Ett ljus i mörkret är att cykelhjul ofta blir starkare om man låter en cykelhandlare rikta dem. Så om du måste göra det så blir hjulet troligen bättre än nytt.

    1. Det är otroligt meckit att få av hjulet på en Bakfiets. Vet du om en mekaniker kan rikta ett hjul när det sitter på?

  2. Det är otroligt meckit att få av hjulet på en Bakfiets. Vet du om en mekaniker kan rikta ett hjul när det sitter på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *