Lådcyklar är ännu ingen trend

I MP:s tidning Grön puls, läser jag att lådcyklar är en trend. På andra cykelbloggar har det också börjat snackas om att det är eller åtminstone är på väg att bli en trend. I min tjejs mammagrupp är det flera som är intresserade av, eller på gång, att köpa en.

Ännu ingen trend.

Men när vi är ute och åker med vår bakfiets så ser man på dom flestas ansiktsuttryck att vi färdas i ett fordon dom inte ens sett tidigare. Senast igår frågade en mamma lite nyfiket om vart man köper dom och berättade att hon aldrig sett nåt liknande. En produkt som dom flesta inte ens vet existerar kan knappast vara på gång att bli en trend. Det är långt dit än.

Men i höst verkar det som att omfattande satsningar på cykelinfrastruktur kommer att klubbas. Det handlar bl.a. om att bredda många cykelstråk, se till så att dom hänger ihop och göra dom mer trafiksäkra. Om fler föräldrar upplever att det blir säkrare att cykla med sina barn på stan så kommer lådcykelförsäljningen att öka. Min gissning är att det kommer att vara betydligt vanligare i Stockholm om ca 4-5 år. Men det får gärna bli tidigare för min del.

taggar: lådcykel, lastcykel, bakfiets, christianiabike

3 svar på ”Lådcyklar är ännu ingen trend”

  1. Jodå, det är en trend. Inom en liten grupp cyklister, inte i samhället i stort. Inte ännu. Så jag antar att det beror på hur man definierar trend.

  2. David! jag håller med, flera frågar mig vad ska man göra med dessa cyklar ? vad ska man frakta i dem ?
    Kanske om 4-5 år, eller kanske aldrig !!!

  3. Kanske en trend inom en viss grupp av oss redan cykelfrälsta med barn. Idag har jag till exempel fraktat hem två bilbarnstolar som jag inte haft en chans att fixa utan lådcykeln, förutom med bil då förstås. En cykelvagn hade inte funkat. Hoppas fler av de ”ej cykelfrälsta” inser att det finns många användningsområden för en lastcykel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *