Mitt multimodala hjärta tar ett glädjeskutt

Har varit och röstcoachat ett gäng anställda på tolk- och översättningsbyrån Semantix, i Uppsala.

Jag frågar min kontakt, ett par dagar innan jag ska vara på plats, om företaget huserar i centrala eller i utkanten av Uppsala – och hoppas såklart på det sistnämnda.

– Det ligger 3 – 4 km från centrum, får jag som svar, och mitt multimodala hjärta tar ett glädjeskutt. Åker du bil dit?

– Nej, jag tar med mig en hopfällbar cykel på tåget, så jag cyklar.

– Jaha, bra, det tar bara en kvart att cykla.

Och det är så härligt när ens vikcykel får verka i sitt rätta element. Mot T-Centralen från hemmet, vika ihop, sätta sig på tåget, ta det lugnt en stund, kliva av tåget, folda ut, sätta mobilen på styret, slå in adressen på google maps och be om snabbaste cykelvägvalet till slutdestination.

Åtminstone försök förstå smidighetstillfredställelsen!

Inte behöva bekymra sig om kollektivtrafik och bli ståendes. Bara dra iväg. Hade haft svårt att hinna tillbaka till dagis i Vasastan och hämta dottern om det inte vore för min Brompton.

Det är inte som för några år sedan, då jag veckovis kombinerade mig fram och tillbaka till mina jobb. Cykel, tåg, cykel, tåg, buss, cykel, tåg…Men jag blev just påmind om hur oerhört viktigt det är att förse sig själv med möjligheten att kunna cykla både före och efter tågresan.

Och nu börjar mitt nystartade projekt snackasunt.se få luft under vingarna. Det finns ett ouppfyllt behov av röstcoaching (så att rösten håller och låter bra) i näringsliv, media och skola – som jag kan hjälpa till att fylla.

Jag längtar till nästa gång, då jag med min hopfällbara cykel till hjälp, får tillfälle att multimodla mig fram till nästa uppdragsgivare.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *