När ickecyklisterna blivit så tjocka att de nästan inte kan släpa sig in och ur sina bilar, då slår vi tillbaka med alla medel

Igår förmiddag blev mitt frusna vårlängtande cykelhjärta för en kort stund upptinat.

Bakom skridskouthyrningsboden i Kungsträdgården fick jag syn på dessa vackra skapelser stå på rad likt symboler av hopp i den ledsamma trafikmaktordning som, särskilt denna tid på året, totaldomineras av fossilåkare.

IMG_4911

Tack till er som lådcyklar er genom vintern även om det biter lite i kinden. Och till er som med era fantastiska fordon visar att det finns en väg, oavsett dagistransport- och storhandlingsbehov, bort från bilberoendets fasta grepp.

Idag står vi cyklister, trots storord i många år av människor med makt, fortfarande långt ifrån den status det innebär att anses vara en riktig trafikant.

Men de sista skola bliva de första och när ickecyklisterna blivit så tjocka att de nästan inte kan släpa sig in och ur sina bilar, då slår vi tillbaka med alla medel.

/DS

 

2 svar på ”När ickecyklisterna blivit så tjocka att de nästan inte kan släpa sig in och ur sina bilar, då slår vi tillbaka med alla medel”

  1. Fin skylt om bilfritt år, skulle jag gärna vilja ha om jag skaffade lastcykel. Den ser väldigt ”rejäl” ut med överdraget.

  2. Kanske tittar ägaren förbi här och kan tipsa om var han fått tag på den. Tycker inte heller den är så dum, men ännu hellre byta ut ”år” mot ”liv”:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *