Nästa gång blir det Hamburg…

Efter att ha vilat upp mig några dar så är smärtan i knä och hälsena nästan helt försvunnen. Jag har redan börjat spåna på nästa långtur med cykel. När man har barn så är det ofta orealistiskt, att få tid till att göra, riktigt långa utfärder under flera veckor. Däremot kan man ju faktiskt dela upp resan och fortsätta där man sist slutade, för min del Köpenhamn.

Nästa sommar, skulle ju va trevligt, att fortsätta söderut. Kanske Hamburg (33 mil), eller Groningen (62 mil) beroende på om man kan ta en eller två veckor till utfärden. Jag har fastnat för Touring, den saken är säker. Det är kul att blogga under tiden och om man fortsätter, och tar tåg, till senaste stoppet så är man efter några somrar snart i Afrika.

Att resa själv är också något som jag gillar väldigt mycket. Det känns som att det händer mer än när man har sällskap. Man träffar folk och det blir nästan lite mediterande över cyklingen. Man blir ensam med sina tankar. Det tror jag är nyttigt.

Vad jag inte är riktigt säker på, är vad jag kommer använda för cykel nästa gång. Brompton funkar helt okej men jag tror man skonar leder och knän med fler växlar. Det finns säkert bättre touringcyklar men att alltid ha möjlighet att smidigt kunna ta sig fram, eller tillbaka, med tåg eller buss är inte helt fel. Ingen ska kunna neka en att ta med sin cykel. Inte SJ och ingen annan. Det är en trygghet när man är ute. På det sättet är Brommien oslagbar men det finns en annan cykel som är väldigt intressant för ändamålet. Moulton TSR.

Det är inte en ihopfällbar cykel men man kan lätt ta isär den och hjulen är bara 20″ så det blir inga problem att ta med den. Köregenskaperna, om man ska lyssna på entusiasterna, är helt outstanding och Moulton själva går stenhårt ut med att det är den bästa touringcykeln alla kategorier.

En Moulton har fortfarande hastighetsrekordet för cykel sen 1986 om jag minns rätt. Lite över 80 km/h. Så den som argumenterar mot små hjul och påstår att man inte kan cykla fort, har ingen koll. Eller så ljuger han.

Kanske är denna cykeln, isåfall TSR 27 kanske ett utmärkt komplement till mina/våra andra cyklar.

/DS

9 svar på ”Nästa gång blir det Hamburg…”

  1. This video Do you mind if I quote a few of your articles as long as I podvire credit and sources back to your blog? My blog is in the exact same area of interest as yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the information you podvire here. Plea

  2. Pingback: Reginald

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *