Norrtull-Skansen (5 km) bikes vs car, en vanlig sensommarlördag – det ena mer än 4 gånger så snabbt, gissa vilket

Tog en fika med kompis från musikhögskoletiden jag inte träffat på länge, för ett tag sedan.

Man ska såklart avhandla, för varann, vad man gör nuförtiden. Och då kom min blogg på tal.

Men det är långt ifrån självklart för alla vad man egentligen skriver, innehållsmässigt, när man berättar att man bloggar om cykling och bilfri livsstil.

”Skriver du liksom 'nu åker jag till affären med cykel istället för bil' och i den stilen?” frågar hon med ett tonfall som avslöjar att hon ställer sig både frågande och skeptisk över hur man fyller en cykelblogg med intressant innehåll.

Och även om många, oinvigda, skulle anse underhållsvärdet i denna blogg vara tämligen lågt, så är det härligt att konstatera att det inte alls är svårt att hitta saker som iallafall jag tycker är intressant att skriva om. För man rör på sig ständigt och historier med kopplingar till något man kan relatera till att cykla eller inte cykla, dyker upp hela tiden.

Som i lördags.

Mor och far var och hälsade på i Stockholm (bor i småland) och tillsammans med mig, Bella och syrran bestämdes det att vi skulle bege oss till Skansen. Alltså från Norrtull till Djurgården, ungefär 5 km.

Min plan: Lådcykeln för mig och Bella, syrran på Montaguen, pappa på Brompton och mamma på en Sthlm city bike.

Det togs snabbt ett beslut om att jag, Bella och syster Carolina skulle ta oss dit med cykel – men päronen ville bestämt ta bilen för de kände sig otrygga att cykla i Sthlm city (vilket är en sorglig diskussion för sig).

Och inga protester från mitt håll. Inte varje dag man bjuds tillfället att ställa bicycles vs car irl med exakt samma avgångstid, en vanlig sensommarlördag, en 5 km lång sträcka innanför stadsgränserna.

Syrran får feeling och inser cykelns överlägsenhet på min Montague

Hur gick det? Jo, de bilburna fastnade i både bilköer och hade stora svårigheter att hitta p-plats. Till slut fick pappa släppa av mamma vid skansens huvudentré, lämna Djurgårn och söka sig ända bort mot Valhallavägen för att hitta nånstans att ställa bilen.

Själv kom han ditlunkandes, till Akvariet på Skansen som vi just var färdiga med att besöka, 1 tim och 50 min efter avgång vid Norrtull. Cykeltiden blev för oss knappt 25 min, och då hade vi hittat både cykelparkeringar och hunnit låsa fast dem.

Sammanfattning

Norrtull-Skansen (resa + parkerande) cykel vs bil.

Bil: 1 tim och 50 min

Cykel: 25 min

Enligt Google maps tar stäckan 56 min att promenera och 34 min att åka kollektivt.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *