Nu är den beställd

Nu har vi gjort vårt val. Efter att ha diskuterat fram och tillbaka om dom tre olika alternativen, christianiabike 2wheeler, FF 995 och Bakfiets long, så har vi till slut gjort vårt val. En Bakfiets long är beställd. Inom två veckor ska vi ha den. Jag är helt övertygad om att samtliga modeller är bra val med olika bra egenskaper. Christianiabiken är lätt och snabb, FF 995 är stiligast och Bakfietsen är både stilig, väldigt funktionell och inte alltför tung. Vi valde en svart åttaväxlad. Anledningen till vårt val är att den både är funktionell och väldigt charmig. Den är också ofta vinnaren i olika lådcykeltest och det finns ett skitsnyggt kapell att köpa till. Att sidorna på lådan inte är runda som på FF 995 gör att man kan lägga last på dom raka kanterna. Den stora lådan tar lätt en vuxen och ett barn, sen kan barnet även ligga och slagga i lådan under kapellet.

I början tänkte jag mig en mindre modell men eftersom den ska ersätta behovet av en bil så blir en stor låda mer mångsidig. Ett exempel: Om till exempel jag lämnar på dagis, så får jag plats med både min hopfällbara Brompton och Bella i lådan på en Bakfiets long. Varför ska Brompton med? Jo, jag lämnar Bella och lådcykeln vid dagis och fortsätter till jobbet på min Brompton. Min tjej hämtar Bella och lådcykeln, packar i sin egen Brompton i lådan. Hon behöver alltså inte åka hem och hämta lådcykeln för att hämta Bella. Smart va?

Det skulle inte vara möjligt med en FF 995 eller Bakfiets short.

Inte heller att få med sig en barnvagn och ett barn. Eller om vi får fler barn så kan en sitta i bilbarnstol och en på bänken i den stora lådan. Många tror att cykeln blir svårkörd med den större lådan när dom ser den på bild men den är i förhållande till sin storlek väldigt lätt att cykla på.

Så jag tror och hoppas att vi gjort ett bra val.

3 svar på ”Nu är den beställd”

 1. Den ser fin ut. Smart ide med hämtning och lämning på dagis med hjälp av hopfällbar cykel.

 2. Hej

  Var beställer du din bakfiets? har haft lite svårt att hitta återförsäljare…
  har ni fått den? känns det bra? Hur är det vid avlast pålast, står den stabilt på stödet även om den är lastad med barn och grejjer?

  mvh
  /stina

 3. Stina: Jag har beställt min från en cykeluthyrningsfirma i Borensberg. Dom importerar vid beställning. Cykeläventyr heter företaget.

  Vi har inte fått vår än. Den är i nuläget två veckor försenad. Men jag har provkört och den står superstabilt på stödet. Barn kan lugnt kliva på från sidan. Också den lättaste att cykla på av dom modeller jag provat. Återkommer med en recension när jag använt den ett tag. / David

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *