Och vips så har avskummet lagt vantarna på din dyra fina älskling

Hej bloggen! Här följer en motbjudande historia om vad cykeltjuvarna i London sysslar med.

Har en airbnb-gäst, Frank från Skottland, som hyr mitt sovrum några dar.

När han checkade in igår fick han syn på min Brompton ståendes mellan en byrå och en tamburmajor. Han sken upp och berättade förtjust:

”I have one of those as well, they are really brilliant”

Han berättade att han ALLTID tar med sin Brompton in överallt amen.

Jag föredrar att kunna ha möjligheten att låsa min vid en stolpe eller cykelställ utomhus, därför har jag alltid med ett litet Abus U-lock.

Men i London, där min gäst numera bor, är tydligen det nya cykelstöldstricket så naaasty att man mår illa bara man tänker på det. En av anledningarna till att Frank aldrig gör som jag och lämnar sin cykel utomhus, berättade han, är att man riskerar återfinna sin hoj fastlåst med ett extra bygellås som någon så eländigt förtappad och ondsint ögärningsman har satt i dit.

Efter att man svurit en halvtimme och tagit tunnelbanan hem, passar cykeltjuven på att under de timmar på dygnet platsen i fråga är som mest folktom, i lugn och ro knäcka ditt egna lås. Och vips så har avskummet lagt vantarna på din dyra fina älskling. Ju mer pengar du lagt ut på din cykel ju större är sannolikheten att detta faktiskt händer.

Inte svårt att förstå att Brompton är så oerhört populär i sin egna hemstad där sånt här förkommer (aldrig hört talas om det i Sthlm?). Fördelarna med ett vikcykelägandeskap är ju långt fler än multimodalitet.

Usch! Det var den historian. Nu vill jag tänka på nåt annat.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *