På Krösatåget får du ta med din cykel

Bella och jag blev cykelskjutsade till T-Centralen på fredagsmorgonen.

Packning o Bella i lådan, jag trampar, Hanna på en Brompton och sen svingar sig Hanna själv upp på lådcykeln och tar vikcykeln med sig hem, efter att ha lämnat av oss.

Sen åkte vi tåg mot Nässjö. Veolia blev det den här gången. Tyvärr har Veolia i likhet med SJ totalförbjudit cyklar på sina tåg.

Är inte cykelförbudsskylten den fulaste som finns att skåda?

Lite förvånande är att länståget mellan Nässjö och Vetlanda, faktiskt tillåter cyklar. Heja Krösatåget! På småländska tar man bort r:et och förlänger ö:et, så det uttalas ”Köösatåget”. Köösatåget gillar vi för de visar att det går.

Heja Köösatåget! En ovanlig syn i Sverige.

I Norge, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och ett antal andra länder så är cykel på tåg bara trevligt. Det tycker inte SJ och Veolia. Det är skit, tacka vet jag Köösatåget!

/DS

 

 

8 svar på ”På Krösatåget får du ta med din cykel”

  1. Köösatågen är fina de! På Öresundstågen finns det också cykelplats, en hel vagn. Jag tog mig med min (vanliga) cykel från Mullsjö till Kalmar med dessa två tågbolag. Trixar man lite så är det faktiskt möjligt att tåga med cykel i Sverige. Men klart det måste bli bättre.

  2. Ja, så fort danskarna är iblandade (öresunsdt.)så får cykeln följa med. Öst/väst-kusten funkar båda två tror jag. Samt x-tåg Gävle-Bollnäs. Men vill du åka på stambanan är det kört!

  3. Älskar att Pågatåg och Öresundståg låter mig ta med cykeln, händer att jag tar tåg med cykel till jobbmöten en bit bort och cyklar hem hela eller delar av vägen, win win! Vad SJ o Veolia håller på med är HELT obegripligt, särskilt SJ som slår sig för bröstet som det miljövänliga alternativet – ja men låt oss då maxa den effekten, tycker jag!

  4. Det är svårt att förstå, och finna de rätta orden för att beskriva hur otroligt omoderna och bakåtsträvande dessa företag är. Det är helt ofattbart, med tanke på hur bra detta funkar i så många länder, att SJ och Veolia gör detta vägval och bannlyser världens miljövänligaste och bästa fortskaffningsmedel, från sina tåg. Tåg och cykel är, och förblir, en transportlösning med extremt stor potential.

  5. Along with the whole thing that appears to be blindiug within this subject material, a significant percentage of viewpoints are actually relatively refreshing. Even so, I beg your pardon, but I can not subscribe to your whole suggestion, all be it exhilarating none the less. It seems to me that your comments are generally not totally validated and in fact you are yourself not really totally convinced of the point. In any case I did appreciate reading through it.

  6. Pingback: elmer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *