Plötsligt bor jag större

Jobbar med mina uppfällbara sängar i sovrummet. Intresset för hopfällbara cyklar och uppblåsbara SUPar har smittat av sig i riktning mot Compact living.

Ett sovrum. Ett överdimensionerat sådant. Som tidigare nästan bara använts mellan 23:00 och 08:00 får nu helt nya användningsområden genom uppfällning av sängar på väggen.

Sängbensbyte var för mig en bättre och mer ekonomisk lösning än de mycket dyra sängskåp (35 000!!) som de återförsäljare (ca 2-3 i Sthlm) erbjuder för att lösgöra yta för den trångbodda. Även om benen (svensktillverkade Sesam lyx) kostar hela 1500 spänn per set (dyra sängben), är pris-skillnaden för samma funktion astronomisk vs ett sängskåp.

IMG_8413

Utfällt läge

Undervisning i sång- och röstteknik, stormiddag och barnkalas är nu några nya användningsområden som tillkommit. Plötsligt bor jag större. IMG_8387

Uppfällt läge

Nu ska det till några fina tyger att avskilja det hela med. 4 st Anno tupplur har införskaffats på Ikea för att hängas i takbeslaget Vidga. Och projektorn ska upp i taket, fästas i ett takstativ så att sängarna kan skjutas ihop. Hoppas det blir bra.

Återkommer om det en annan gång.

Ha d!

DS

4 svar på ”Plötsligt bor jag större”

 1. Har funderat på ett sängskåp till arbets/gästrummet men dessa ben skulle nästan kunna lösa det lika bra!

  Impulsköpte en bakfiets kort på loppis igår och måste skriva att jag är lite besviken… hur får du plats med så mycket i din låda (som visserligen är nästan 30 cm och 50% längre)? I min får våra två barn precis plats (med kanske en liten väska). I den trehjuliga varianten (som vi ser ut att behålla) får man plats med två barn, matkassar, barnvagn och en barncykel.

  1. får plats med supermycket, kolla till ex under ”bilder” här på bloggen så ser du. föreslår att du dedikerar lådan helt till barnen och köper sidoväskor till pakethållaren för annat

   1. Kul att du svarar. Har redan skrotat lådan som var rätt mjuk på sina ställen och planerar att byggaen ny lite bredare och med raka kanter. Kanske ska jag bygga en låda för pakethållaren också.. är inte mycket för väskor

    1. När jag lastar är det framförallt längden som gör det omöjliga möjligt. Låda där bak kan ju alltid vara bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *